- Home
- Social
- (20.08.2020, 07:11)
- Luiza Paraschiv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
În România, boala vine repede, iar prevenţia lipseşte. Rezultatele testelor COVID vin şi după 7-8 zile
- În Dolj, aproximativ 200 de cazuri au fost înregistrate numai în două cămine de bătrâni, în ultimele săptămâni
- Anchetele epidemiologice întârzie din lipsă de personal, iar rezultatele testelor COVID vin şi după 7-8 zile
- Prioritate la testare au suspecţii internaţi în spital, apoi angajaţii din instituţii
Urmărește
3814 afișări
În România, e mai greu să previi decât să tratezi. Chiar şi când e vorba de COVID-19. Un exemplu vine din Dolj unde, în doar câteva zile, 86 de persoane dintr-un cămin pentru persoane cu dizabilităţi au fost depistate cu infecţie cu SARS-COV2. La fel s-a întâmplat şi la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova unde numărul bolnavilor de Covid a ajuns la 170. Iar diagnosticul a venit în urma testării obligatorii a personalului.
Rezultatele au ajuns,însă după mai bine de o săptămână. Timp în care, spune Roxana, fostă infirmieră la azilul de bătrâni din Craiova, angajaţii au intrat în contact cu familiile, dar şi cu alte persoane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Florin Stancu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, susţine şi el că focarele din centre se extind pentru că află târziu care sunt bolnavii.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj susţin că laboratoarele de analize sunt suprasolicitate.
Şi anchetele epidemiologice merg greu. Doar 6 epidemiologi lucrează la DSP Dolj. De la începutul epidemiei, două posturi au fost vacante, dar nimeni nu a fost interesat. Aşa că, în loc de epidemiologi, au fost angajaţi IT-işti.
“Colegele mele au plecat acum din focar, testate, şi s-au dus în familie. Pozitive. După două zile le suni şi le spui că sunt pozitive, să se ducă la spital.”, spune Roxana Giurescu, fostă angajată a căminului de bătrâni Craiova.
“Rezultatele acestor teste au venit, astăzi, a şaptea zi de când au fost prelevate. Şi din acest punct de vedere, cred că se putea face mult mai mult dacă aveam informaţia mai devreme şi puteam să ne organizăm.”, a declarat Florin Stancu, director DGASPC.
“Capacităţile de testare, la nivel naţional, sunt suprasolicitate. Sunt depăşite, practic.(…) În primul rând trebuie testaţi suspecţii, ce ia salvarea şi ce au spitalele. În spital, un suspect blochează un întreg salon. O anchetă epidemiologică cea mai fericită e când ai un contact sau doi, dar sunt şi anchete epidemiologice de ai şi câte 10-15 contacţi. Fiecare din aceşti contacţi trebuie vorbit cu el la telefon şi stabilită o conduită. Fără medicii şcolari nu reuşeam să ne descurcăm”, a precizat Ştefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj.
“Suntem patru în Compartimentul de control şi boli transmisibile, doi epidemiologi în cadrul Serviciului de Control Sănătate Publică. (…) Nu reuşim să efectuăm atâtea controale planificate pe care ni le-am propus pentru că, dacă planificăm mâine un control şi se iveşte alt focar, doamne-fereşte, trebuie să dăm prioritate.”, a declarat şi Jan Pîrgaru, epidemiolog DSP Dolj.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe