- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.05.2017, 12:13)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
În România, peste 15.000 de copii şi adolescenţi sub 18 ani au malformaţii cardiace
Mai bine de 15.000 de copii şi adolescenţi din România suferă de malformaţii cardiace. Anual se nasc peste 1.200 de copii cu astfel de probleme, arată INS.
Urmărește
284 afișări
În România, peste 15.000 de copii şi adolescenţi sub 18 ani au malformaţii cardiace
Începând cu 1 iunie, de Ziua Copilului, timp de 30 de zile, o clinică privată efectuează gratuit electrocardiograme pentru copiii care au sub 12 ani. Acţiunea face partea din campania “EKG-uri şi fursecuri”.
"Ceea ce încă nu se ştie este faptul că bolile congenitale cardiace pot fi depistate prin investigaţii simple, neinvazive şi nedureroase, precum electrocardiograma şi ecografia cardiacă. În acest moment, încă mai depistăm malformaţii congenitale cardiace la pacienţi adulţi. Diagnosticăm, pentru prima dată, la pacienţi de 50 de ani, o boală cu care s-au născut şi nu au ştiut de ea până la această vârstă. Ne dorim ca România să ajungă la o maturitate medicală astfel încât malformaţiile congenitale cardiace să fie depistate la naştere şi tratate până când nu produc urmări ireversibile", a explicat Iulian Pleşcan, directorul operaţional al unui centru privat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
-
Ziua alegerilor din SUA: Măsuri de securitate, luate în mai multe state americane
-
Viktor Orbán ia în batjocură ideea că România este mai bună decât Ungaria: „Cine crede asta, să se mute acolo”
La nivel internaţional, incidenţa malformaţiilor cardiace congenitale este de nouă cazuri la mie. Cele mai frecvent întâlnite sunt defectul septal atrial - comunicarea anormală între atriul stâng şi atriul drept, persistenţa de canal arterial - între artera pulmonară şi aortă şi defectul septal ventricular - între ventriculul stâng şi cel drept.
Conform INS, în România, şapte din 10 malformaţii pot fi tratate prin intervenţii minim-invazive.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe