În timp ce caută hackeri, Kremlinul a condamnat drastic un american de 72 de ani

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a vorbit astăzi despre un „atac fără precedent al hackerilor” efectuat în ultimele ore asupra companiei ruse de radio şi de televiziune cu capital integral de stat Vgtrk, informează Tass.

Urmărește
157 afișări
Imaginea articolului În timp ce caută hackeri, Kremlinul a condamnat drastic un american de 72 de ani

Sursa foto: Serviciul de Presă al Tribunalului de la Moscova

„Vreau să-mi exprim sprijinul echipei Vgtrk. Holdingul nostru de stat, unul dintre cele mai mari, se confruntă cu un atac de hackeri fără precedent asupra infrastructurii sale digitale. În acest moment, ei fac eforturi enorme pentru a depăşi consecinţele acestui fapt atac al hackerilor”.

Experţii, a adăugat purtătorul de cuvânt, lucrează în prezent pentru a „descoperi toate circumstanţele şi a înţelege unde duc urmele”.

În noaptea de 7 octombrie, scrie Tass, hackerii au atacat serviciile online ale Vgtrk. În consecinţă, unele canale şi posturi de radio legate nu mai erau disponibile. Serviciul de presă Vgtrk susţine însă că atacul nu a cauzat prejudicii semnificative companiei media.

Cât timp îi caută pe hackeri, Rusia îi pedepseşte pe „duşmanii” deja prinşi. Astăzi, a condamnat drastic un american în vârstă de 72 de ani, Stephen Hubbard, acuzat că este „mercenar” în serviciul Ucrainei.

Condamnarea a avut loc în ziua în care Putin a împlinit 72 de ani.

El a fost condamnat la aproape şapte ani de închisoare în urma unui proces rapid. Judecătoarea Aleksandra Kovalevskaia a emis o „pedeapsă de 6 ani şi zece luni, care urmează să fie executată într-o colonie în regim normal”. 

Stephen Hubbard, originar din Michigan, se mutase la Izium, în regiunea de nord-est ucraineană Harkov, din 2014. Aici, conform acuzaţiilor, în februarie 2022 s-a înrolat cu contract într-un batalion al apărării teritoriale a Ucrainei, primind un salariu de „cel puţin 1.000 de dolari pe lună”.

Tot conform acuzării, bărbatul a urmat un curs de pregătire, a primit arme şi muniţie şi a participat la conflict până când a fost luat prizonier de trupele ruse, pe 2 aprilie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici