În timp ce Zelenski pregăteşte extinderea legii marţiale, cifrele unui sondaj îl pun pe gânduri

Zelenski prezintă propunerea de lege privind extinderea mobilizării, în timp ce ucrainenii sunt sătui de război şi ar ceda teritorii în schimbul păcii.

Urmărește
4668 afișări
Imaginea articolului În timp ce Zelenski pregăteşte extinderea legii marţiale, cifrele unui sondaj îl pun pe gânduri

În timp ce Zelenski pregăteşte extinderea legii marţiale, un sondaj îl pune pe gânduri

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat două proiecte de lege pentru extinderea legii marţiale şi a mobilizării în ţară până la jumătatea lunii noiembrie.

Acestea vor trebui aprobate de Rada Supremă, Parlamentul ucrainean, informează Rbc-Ucraina. În luna mai, legea marţială şi mobilizarea fuseseră deja prelungite cu 90 de zile, adică până pe 11 august

Odată cu propunerea de lege privind prelungirea mobilizării, preşedintele ucrainean „este gata să plătească un preţ enorm pentru propria sa mântuire, cu viaţa cetăţenilor ucraineni”, a comentat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Maria Zaharova.

Totodată, Moscova anunţă că aproximativ 50 de „instructori şi mercenari din ţările occidentale” au fost ucişi într-un atac rusesc cu rachete care a lovit punctul lor de adunare din regiunea Harkov. Tass peezintă ştirea citând Ministerul rus al Apărării.

Ucraina: 32% dintre ucraineni ar face concensii teritoriale, pentru a pune capăt războiului

În acest timp, 32% dintre ucrainenii care au răspuns unui sondaj sunt dispuşi să accepte să facă concesii teritoriale pentru a pune capăt războiului provocat de invazia militară rusă a ţării lor. 

Acest lucru a fost dezvăluit de un sondaj al Institutului Internaţional de Sociologie de la Kiev, publicat astăzi, cu privire la opiniile colectate în aprilie.

Acesta este cel mai mare procent atins de la începutul războiului, acum doi ani şi 5 luni. În luna septembrie 2022, doar 8% acceptau un astfel de scenariu. Între februarie şi aprilie a acestui an, numărul ucrainenilor dispuşi să cedeze teritoriu a crescut de la 26 la 32%.

Cu toate acestea, 55% dintre ucraineni refuză în continuare orice renunţare teritorială.

Posibilitatea demarării unui proces de negocieri de pace în care Ucraina să fie nevoită să facă concesii teritoriale este o temă din ce în ce mai prezentă în spaţiul public şi în discursul oficial ucrainean, în contextul în care, pe front, Rusia înregistrează un progres modest, dar constant.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici