Încă 11 cazuri de toxiinfecţie alimentară după nunta de sâmbătă de la Târgu Mureş

Încă 11 cazuri de toxiinfecţie alimentară au apărut duminică după-amiază, după nunta de sâmbătă din Târgu Mureş, noile cazuri fiind dintre persoanele care iniţial nu au avut simptome şi au plecat acasă, a anunţat directorul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), Silviu Morariu.

Urmărește
1 afișare

"Au mai apărut 11 cazuri, tot de la nunta asta, la Miercurea Niraj, acum a mers ambulanţa. Aceştia au prezentat debutul toxiinfecţiei târziu, după ce s-au dus acasă", adeclarat corespondentului MEDIAFAX directorul Autorităţii de Sănătate Publică Mureş, Silviu Morariu.

El a adăugat că, în cursul nopţii de sâmbătă, a vrut să închidă localul din Târgu Mureş unde avea loc nunta şi să trimită participanţii acasă, dar nu a făcut-o pentru că şi-a dat seama că aşa ar fi trebuit să umble după intoxicaţi în tot judeţul.

Potrivit lui Morariu, în cursul nopţii de sâmbătă a decis ca nuntaşilor să nu li se mai servească mâncare şi băutură, ci doar apă minerală. El le-a ţinut acestora un mic curs despre toxiinfecţiile alimentare, ca să ştie ce să facă în caz că apar simptomele.

Morariu a precizat că au fost recoltate probe din toate mâncărurile, însă nu au fost încă finalizate analizele.

"Bănuim un stafilococ, după evoluţia stării bolnavilor. Luăm în calcul şi posibilitatea ca personalul să fi fost infectat, aşa că am dispus efectuarea analizelor tuturor angajaţilor care au intrat în contact cu mâncarea. Totuşi, e greu de crezut că o bucătăreasă bolnavă ar fi putut provoca atâtea cazuri de îmbolnăvire. Cel mai probabil, de vină a fost mâncarea", aafirmat Morariu.

Şeful ASP Mureş a precizat că, din cele 51 de persoane internate în cursul nopţii de sâmbătă la cele două Clinici de Infecţioase din Târgu Mureş, mai sunt sub supraveghere medicală un număr de 14, dintre acestea şase fiind copii. Pacienţii sunt în afara oricărui pericol, a mai spus Morariu.

Peste 50 de nuntaşi au fost internaţi, sâmbătă noaptea, la două Clinici de Infecţioase din Târgu Mureş, după ce au mâncat din aperitivul servit la nuntă.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentului au declanşat o anchetă pentru a stabili cauzele care au generat aceste îmbolnăviri, se arată într-un comunicat de presă, dat publicităţii, duminică, de DSV Mureş.

Întrucât nuntaşilor li s-a făcut rău după aperitiv, autorităţile sanitare bănuiesc că de vină ar fi brânza, adusă de mire, care este producător. "Aşa ne-a spus patronul restaurantului că doar pentru brânză nu are documentele de analiză. Am luat măsura suspendării activităţii la restaurant", a precizat Morariu. Potrivit acestuia, la faţa locului afost prezentşi un comisar de la Poliţia Economică a municipiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici