Încă 13 clădiri din Bucureşti, cu risc seismic ridicat, vor fi consolidate. Care sunt acestea

13 imobile din Bucureşti vor fi consolidate seismic cu fonduri naţionale nerambursabile, a anunţat joi primarul Nicuşor Dan pe reţelele de socializare.

Urmărește
934 afișări
Imaginea articolului Încă 13 clădiri din Bucureşti, cu risc seismic ridicat, vor fi consolidate. Care sunt acestea

Sursa foto: Facebook

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat 13 noi proiecte pentru consolidarea seismică a clădirilor rezidenţiale din Capitală. Proiectele au fost depuse de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS).

Printre imobilele care vor beneficia de fonduri naţionale nerambursabile se numără şi clădirea istorică din Piaţa Romană nr. 1, construită în 1907 după planurile arhitectului Ion Mincu. Aceasta a fost reşedinţa diplomatului, scriitorului şi criticului de artă Nicolae Petraşcu (1859-1944).

Lista imobilelor incluse în programul de consolidare cuprinde:
- Str. Sapienţei nr. 2A
- Str. Dimitrie Bolintineanu nr. 5
- Str. Tunari nr. 6
- Str. Popa Tatu nr. 78
- Calea Griviţei nr. 39
- Str. Domniţa Anastasia nr. 15
- Str. Sfânta Vineri nr. 5
- Bld. Hristo Botev nr. 26
- Piaţa Romană nr. 1
- Str. Mihai Eminescu nr. 127
- Str. Blănari nr. 13
- Bld. Lascăr Catargiu nr. 11A
- Str. Baltagului nr. 15

Aceste clădiri fac parte dintr-un program amplu de reducere a riscurilor seismice în Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici