Încă şase persoane înţepate de peştele numit "dragonul de mare"
Şase persoane, printre care şi doi copii, au fost înţepate de peştele numit popular "dragonul de mare", în ultimele 24 de ore, pe litoral, ele primind ajutor medical de urgenţă de la echipele SMURD Constanţa.
Încă şase persoane înţepate de peştele numit "dragonul de mare" (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)
În ultimele 24 de ore, patru turişti, respectiv doi adulţi şi doi copii, care erau în staţiunea Mamaia, au primit ajutor medical de urgenţă, informează, joi, Poliţia Română.
Joi dimineaţă, până la ora 11.00, echipajele SMURD au acordat ajutor medical de urgenţă pentru alte şase persoane, patru aflate în staţiunea Mamaia, una în Neptun şi alta în staţiunea Saturn.
Mai mulţi turişti aflaţi pe litoral au ajuns, în ultimele zile, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce au fost înţepaţi de peştele care face parte dintr-o specie numită popular "dragon de mare".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Liliana Tuţă, a precizat, marţi, că, în cazul în care nu se iau măsurile necesare, pacientul înţepat de această specie de peşte poate face şoc anafilactic şi, în unele cazuri mai grave, asociat cu alte boli, acesta poate chiar deceda.
Medicii constănţeni s-au confruntat şi în anii trecuţi cu astfel de cazuri.
Dragonul de mare (trachinus draco) trăieşte pe fundul nisipos al mării, în apropierea ţărmului şi, de multe ori, pescarii îl prind accidental cu momelile folosite la guvide. Este un peşte foarte periculos şi necesită o atenţie deosebită la eliberarea din cârlig deoarece la înotătoarea dorsală are ţepi veninoşi, a căror înţepătură este extrem de periculoasă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO