- Home
- Social
- (20.12.2021, 21:38)
- Alexandru Gologan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Încă un mit a fost dezminţit. Uniformele şcolare nu influenţează comportamentul elevilor
- Uniformele şcolare nu îmbunătăţesc comportamentul copilului, conform studiului
- Sentimentul de apartenenţă la colectivul şcolar din care fac parte este scăzut atunci când uniformele sunt necesare
- Comportamentul, implicarea şi randamentul elevilor la şcoală nu este influenţat de ţinuta obligatorie
Urmărește
377 afișări
Sursa foto: Mediafaxfoto
În ciuda credinţei multor părinţi şi profesori, uniformele şcolare nu par să aibă niciun efect asupra comportamentului, eficienţei şi randamentului tinerilor la şcoală.
Elevii care au fost obligaţi să poarte uniformă au manifestat un interes scăzut faţă de colectivul din care făceau parte precum şi faţă de şcoală, în comparaţie cu cei care nu aveau obligativitatea ţinutei.
Cercetarea s-a bazat pe date colectate de la peste 6.000 de elevi de gimnaziu din Statele Unite ale Americii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
„Multe dintre argumentele de bază despre motivul pentru care uniformele şcolare sunt bune în modelarea comportamentului elevilor nu sunt valabile în urma cercetării efectuate. Nu am sesizat prea multe diferenţe comportamentale, indiferent dacă şcolile au avut sau nu o politică de uniformă”, a declarat Arya Ansari, autorul principal al studiului, profesor asistent în ştiinţe umane la Universitatea de Stat din Ohio.
Rezultatele studiului au fost publicate recent în revista Early Childhood Research Quarterly.
Susţinătorii uniformelor şcolare au afirmat în nenumărate rânduri că acestea promovează o prezenţă mai bună şi produc un sentiment mai puternic de comunitate.
Pe parcursul anului şcolar, profesorii au evaluat fiecare elev pe trei dimensiuni: probleme de comportament internalizate precum anxietatea, probleme de comportament exterior precum agresivitatea manifestată faţă de ceilalţi şi abilităţile sociale individuale.
Profesorii au raportat, de asemenea, cât de des a lipsit fiecare elev.
În general, uniformele şcolare nu au avut niciun efect asupra vreuneia dintre cele trei dimensiuni ale comportamentului în orice clasă, chiar şi după ce au luat în considerare o gamă largă de alţi factori care ar putea afecta comportamentul elevilor.
Studiul a constatat că elevii cu venituri mici din şcolile care necesitau uniforme aveau o prezenţă puţin mai bună, dar această diferenţă se ridica la mai puţin de o zi pe an.
Uniformele şcolare nu au fost legate de nicio diferenţă în ceea ce priveşte hărţuirea sau anxietatea în rândul copiilor. Dar cei care au fost nevoiţi să poarte uniforme au raportat un nivel mai scăzut de apartenenţă la şcoală decât cei care au urmat şcolile fără cerinţe de uniformă.
„Deşi uniformele ar trebui să creeze un sentiment de comunitate, ele pot avea efectul opus. Uniformele şcolare ar putea să nu fie cea mai eficientă modalitate de a îmbunătăţi comportamentul şi implicarea elevilor la şcoală”, a concluzionat Ansari.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Elevii ar putea scăpa de măşti la şcoală. Peste jumătate dintre adolescenţii din SUA s-au vaccinat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe