- Home
- Social
- (25.04.2023, 21:23)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Încălzirea rapidă a oceanelor înainte de El Niño îi alarmează pe oamenii de ştiinţă. S-a atins o nouă temperatură record
- Încălzirea recentă şi rapidă a oceanelor lumii a alarmat oamenii de ştiinţă, îngrijoraţi că aceasta va contribui la încălzirea globală.
- Luna aceasta, suprafaţa globală a mării a atins o nouă temperatură record.
- Nu s-a mai încălzit niciodată atât de mult şi atât de repede.
Urmărește
569 afișări
Încălzirea rapidă a oceanelor înainte de El Niño îi alarmează pe oamenii de ştiinţă. S-a atins o nouă temperatură record
Oamenii de ştiinţă nu înţeleg pe deplin de ce s-a întâmplat acest lucru. Dar ei se tem că, în combinaţie cu alte evenimente meteorologice, temperatura mondială ar putea atinge un nou nivel îngrijorător până la sfârşitul anului viitor.
Experţii cred că un puternic eveniment meteorologic El Niño, un sistem meteorologic care încălzeşte oceanul, se va instala, de asemenea, în următoarele luni, potrivit BBC.
Oceanele mai calde pot distruge viaţa marină, pot duce la fenomene meteorologice mai extreme şi pot creşte nivelul mării. De asemenea, acestea sunt mai puţin eficiente în absorbţia gazelor cu efect de seră care încălzesc planeta.
Un nou studiu important, publicat săptămâna trecută, evidenţiază o evoluţie îngrijorătoare.
În ultimii 15 ani, Pământul a acumulat aproape la fel de multă căldură ca în ultimii 45 de ani, iar cea mai mare parte a energiei suplimentare a ajuns în oceane.
Acest lucru are consecinţe în lumea reală - nu numai că temperatura globală a oceanelor a atins un nou record în luna aprilie a acestui an, dar în unele regiuni diferenţa faţă de cea pe termen lung a fost enormă.
În martie, temperaturile de la suprafaţa mării în largul coastei de est a Americii de Nord au fost cu 13,8C mai mari decât media din perioada 1981-2011.
„Nu este încă bine stabilit, de ce are loc o schimbare atât de rapidă şi atât de mare", a declarat Karina Von Schuckmann, autorul principal al noului studiu şi oceanograf la grupul de cercetare Mercator Ocean International.
„Am dublat căldura din sistemul climatic în ultimii 15 ani, nu vreau să spun că este vorba de schimbări climatice, de variabilitate naturală sau de un amestec de ambele, nu ştim încă. Dar observăm această schimbare".
Un factor care ar putea influenţa nivelul de căldură care ajunge în oceane este, în mod interesant, o reducere a poluării cauzate de transportul maritim.
În 2020, Organizaţia Maritimă Internaţională a pus în aplicare un regulament pentru a reduce conţinutul de sulf din combustibilul ars de nave.
Acest lucru a avut un impact rapid, reducând cantitatea de particule de aerosoli eliberate în atmosferă.
Dar aerosolii care murdăresc aerul contribuie, de asemenea, la reflectarea căldurii înapoi în spaţiu, eliminarea lor ar fi putut provoca o mai mare pătrundere a căldurii în ape.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36