Incendii uriaşe cuprind Amazonul. Suprafaţa afectată este dublă în comparaţie cu anul trecut

  • Incendii uriaşe au izbucnit în partea braziliană a Amazonului.
  • Suprafaţa afectată de flăcări este dublă în comparaţie cu cea arsă anul trecut.
  • Numeroase echipe de pompieri au fost trimise în zonele afectate.
Urmărește
212 afișări
Imaginea articolului Incendii uriaşe cuprind Amazonul. Suprafaţa afectată este dublă în comparaţie cu anul trecut

Imagine cu caracter ilustrativ Sursă imagine: Mediafax Foto

Specialiştii spun că este cel mai neaşteptat şi prost start al sezonului incendiilor de pădure din ultimii 20 de ani din Amazon. Ei spun că pe lângă impactul comunităţilor umane care se tot extind în pădurea tropicală, de vină sunt seceta record şi încălzirea globală, potrivit Reuters.

Vineri, fumul a acoperit Autostrada Transamazoniană din apropierea oraşului Apui, în sudul statului Amazonas din Brazilia. Acolo numeroşi pompierii s-au adunat pentru a lupta cu flăcările.

Suprafaţa arsă în Amazonia braziliană aproape s-a dublat în primele şapte luni ale anului 2024 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor din satelit ale agenţiei guvernamentale de cercetare spaţială INPE. Incendiile au distrus o suprafaţă de 26.246 km pătraţi în perioada respectivă.

Condiţiile ar putea să se înrăutăţească, deoarece incendiile din Amazon ating de obicei vârful în august şi septembrie înainte de sosirea ploilor sezoniere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici