Video INCENDIU într-un club din Bucureşti, soldat cu 27 de morţi: 146 de răniţi internaţi, unii în stare foarte gravă. Poliţia Capitalei: Identificarea victimelor, prioritară / Se propune DOLIU NAŢIONAL trei zile - FOTO, VIDEO

Un incendiu puternic izbucnit vineri seară, în Clubul Colectiv din Bucureşti, în timpul unui concert, s-a soldat cu moartea a 27 de persoane şi rănirea altor aproape 200. Victimele au fost transportate la mai multe spitale din Capitală, 146 fiind în continuare internate, dintre care nouă în stare foarte gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi 14 la terapie intensivă la Floreasca. Totodată, zece dintre răniţii în incendiul din club, aflaţi la Spitalul de Arşi, sunt în stare gravă, cu arsuri pe corp, prognosticul în cazul lor fiind foarte rezervat.

Urmărește
204578 afișări

UPDATE - Medic: Zece dintre răniţii de la Spitalul de Arşi, în stare gravă. Prognosticul este foarte rezervat

Zece dintre răniţii în incendiul din club, aflaţi la Spitalul de Arşi, sunt în stare gravă, cu arsuri pe corp, dar şi de "extremitate cefalică şi dezvoltare de arsuri de căi aeriene", prognosticul în cazul lor fiind foarte rezervat în condiţiile în care evoluţia se va vedea în zilele următoare.

Potrivit medicului de la Spitalul de Arşi care a dat informaţii despre starea pacienţilor internaţi în această unitate medicală, pentru cei zece prognosticul este rezervat şi destul de prost, în condiţiile în care au arsuri întinse ca suprafaţă corporală, dar, "mai urât", au arsuri de extremitate cefalică şi cu mare probabilitate, arsuri de căi aeriene. Medicul a precizat că arsurile de căi aeriene urmează să se manifeste ca severitate în zilele următoare, iar prognosticul unei astfel de arsuri este "foarte sumbru".

"Urgenţa chirurgicală a acestor pacienţi a constat doar în incizii de decompresiune. Asta e singura urgenţă. Restul operaţiilor vor fi analizate pe parcurs şi se vor face ulterior, treptat, în funcţie de evoluţia pacienţilor", a explicat medicul.

Acesta a mai spus că printre cei aflaţi în stare gravă sunt şi cazuri în care arsurile sunt pe o sufrafaţă de 20 la sută din corp, dar care au arsură mare de extremitate cefalică şi risc mare de arsură de căi aeriene.

De asemenea, el a precizat că, în cazul celor care au arsuri la nivelul feţei, este posibil să fi suferit şi arsuri oculare.

"Pericolele sunt uriaşe, decesul îi pândeşte la fiecare pas", a spus medicul.

Acesta a adăugat că se analizează şi dacă vor fi făcute transferuri ale unor pacienţi de la alte spitale la Spitalul de Arşi.

"Am putea avea solicitări de la alte spitale. Ne organizăm să vedem dacă putem să preluăm şi noi de la ceilalţi colegi, având în vedere faptul că îi înţelegem, pentru că experienţa noastră este mult mai mare cu arsurile.Pacienţii de alte spitale primesc îngrijire specializată pentru că au şi ei secţie de chirurgie plastică. Deci există medic chirurg plastician, există medici anestezişti care ştiu să se ocupe de un bolnav grav. probabil că pe parcurs vom mai evalua, vom mai schimba bolnavii, o să vedem. E o decizie care se va lua şi la alte nivele", a mai spus medicul.

Întrebat dacă unitatea medicală are nevoie de ajutor, acesta a precizat că s-a primit ajutor, fiind adusă aparatură de la Institutul "Matei Balş", dar şi de la firme private.

"Momentan suntem acoperiţi", a precizat directorul medical.

Potrivit acestuia, din cele 27 de persoane internate la Spitalul de Arşi, una singură nu a fost încă identificată.

"Sunt nişte arsuri severe, vorbim de arsuri, mă refer la cei din Terapie Intensivă, de aproape sau peste jumătate din suprafaţa corpului, dar mai importantă este componenta pulmonară care se va devoala în zilele următoare. Ea nu apare de la început. Complicaţia pulmonară severă apare în zilele următoare. Nu există un termen, nu există un model standardizat. Arsura e un dintre cele mai severe, dacă nu cea mai severă agresiune care se adresează corpului uman, iar modul de răspuns al pacienţilor la această agresiune este total individualizat. Nu există un model standard de comportament al bolnavilor. E importantă suprafaţa arsă şi arsura de căi aeriene", a mai spus sursa citată.

Acesta a adăugat că nici pacienţii care nu sunt în stare foarte gravă nu pot fi externaţi, pentru că deşi au arsuri pe suprafeţe reduse ale corpului, de patru - cinci la sută, acestea sunt profunde.

Potrivit medicului, arsurile sunt în special la nivelul mâinilor, toracelui, capului sau al spatelui şi este vorba de arsuri de gradele II A, II B şi III, cele de grad III fiind profunde şi se pot vindeca doar prin operaţie.

UPDATE - Ancheta în cazul incendiului din clubul Colectiv va fi preluată de Parchetul instanţei supreme

Ancheta în cazul incendiului de vineri seară, din clubul bucureştean Colectiv, soldat cu 27 de morţi şi 146 de răniţi, va fi preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate, audierile în acest caz au început încă din noaptea de vineri spre sâmbătă, când a fost audiat, la Poliţia Capitalei, organizatorul spectacolului.

Până la ora actuală, ancheta privind cauzele incendiului de la Clubul Colectiv a fost făcută de Parchetul Tribunalului Bucureşti, cercetările fiind făcute pentru ucidere din culpă, anchetatorii urmând să stabilească cine ar fi vinovaţii pentru această tragedie.

Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, aflat la locul incendiului, a declarat că a fost începută urmărirea penală in rem, pentru fapta de ucidere din culpă, iar principala ipoteză de lucru ar fi incendiul, şi nu explozia.

Citeşte aici mai multe informaţii

UPDATE - Poliţia Capitalei: Prioritatea în cazul incendiului din club, identificarea victimelor

Prioritatea anchetatorilor în acest moment, în cazul incendiului din clubul bucureştean Colectiv, soldat cu 27 de morţi şi 146 de răniţi, este identificarea victimelor, urmând ca apoi să fie audiaţi răniţii care pot vorbi cu anchetatorii.

Oficiali din Poliţia Capitalei au declarat pentru MEDIAFAX că la Institutul Naţional de Medicină Legală vor ajunge ofiţeri ai Serviciului Omoruri, care vor participa la identificarea celor decedaţi, în timp ce alţi poliţişti vor încerca să vorbească cu victimele care pot relata ce s-a întamplat în club după terminarea concertului.

Totodată, urmează ca poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti să îi audieze şi pe organiatorii spectacolului, precum şi pe patronii locaţiei în care a avut spectacolul.

UPDATE - Arafat: De la primirea primului apel la 112 până la sosirea la faţa locului, 11 minute

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, sâmbătă, la Palatul Victoria, că prima ambulanţă a ajuns la clubul Colectiv din Bucureşti după 11 minute de la primul apel efectuat la numărul de urgenţă 112.

"Apelul a intrat la 22:32, au fost mobilizate primele forţe şi au început deplasarea către locul incendiului, sosind acolo la 22:43. Deci, de la primirea primului apel la 112 până la sosirea la faţa locului 11 minute", a spus Arafat.

"Constatând situaţia de acolo, a fost solicitată declanşarea planului roşu, care este planul pe care îl declanşăm automat când vedem că avem un număr mare de victime la faţa locului şi unde este necesară mobilizarea unui număr mare de echipaje şi inclusiv a unor echipaje suplimentare speciale pentru intervenţie la dezastre sau accidente colective", a precizat secretarul de stat.

UPDATE - Şedinţă de Guvern la ora 12.30, se propune doliu naţional trei zile

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că sâmbătă, la ora 12.30, va avea loc o şedinţă de Guvern, iar Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va propune declararea a trei zile de doliu naţional.

"La ora 12.30 va fi şedinţă de Guvern, condusă de premierul Victor Ponta, iar la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se vor propune trei zile de doliu naţional, începând de astăzi", a spus Bănicioiu.

El a menţionat că doliul naţional se declară prin hotărâre de Guvern.

UPDATE - Ultimul bilanţ al incendiului din club: 27 de persoane decedate, 146 internate

Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 27 de persoane decedate şi alte 146 de persoane internate la acest moment la spitalele din Capitală, a anunţat, sâmbătă dimineaţă, secretarul de stat Raed Arafat, precizând că 17 dintre decedaţi nu au fost identificaţi.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a anunţat, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc la Guvern la ora 7.00, că la acest moment sunt 146 de persoane internate.

Numărul persoanelor decedate este de 27, dintre care 26 au murit înainte de a fi aduse la unităţi medicale, iar cea de-a 27-a a decedat la Spitalul Universitar.

Arafat a precizat că 17 din cele 26 de persoane decedate în afara spitalelor nu au fost identificate. De asemenea, sunt neidentificaţi 5 din cei 146 de răniţi internaţi la acest moment.

Potrivit datelor prezentate de Arafat, la Spitalul Floreasca au rămas internaţi 15 din cei 57 de răniţi care au ajuns acolo în urma incendiului - 17 au fost transferaţi la alte spitale, iar 25 au fost trimişi acasă. La Spitalul Universitar, au ajuns 25 de victime, dintre care una a decedat, iar 24 au rămas internate, în timp ce la Spitalul de Arşi au ajuns 29 de răniţi, dintre care 27 au rămas internaţi, iar doi au fost trimişi acasă.

La Spitalul Elias, în urma incendiului din club au ajuns patru persoane, iar la acest moment sunt internate 16, în condiţiile în care au fost aduşi la această unitate medicală răniţi din alte spitale.

La Spitalul Pantelimon au ajuns şapte victime, dintre care şase au rămas internate, la Spitalul Sfântul Ioan au ajuns nouă răniţi, dintre care opt au rămas internaţi, în timpm ce la Spitalul Militar au fost aduşi 15 oameni, iar 12 dintre ei au rămas internaţi. La Spitalul Bagdasar la acest moment sunt internate 25 de victime, din tot atâtea câte au fost aduse.

La Spitalul Colţea, în urma incendiului au ajuns opt persoane, dintre care una a fost externată, iar celelalte şapte au primit prim-ajutor, apoi au fost transferate la alte spitale pentru că nu există chirurg de chirurgie plastică.

La Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", la acest moment sunt internaţi patru minori - doi au ajuns iniţial, iar ceilalţi doi au fost transferaţi de la Spitalul Floreasca, în timp ce la Spitalul pentru Copii "Marie Curie" au fost aduşi trei copii, dintre care unul a fost externat, iar ceilalţi doi au rămas spitalizaţi.

De asemenea, la Spitalul "Agripa Ionescu" al SRI sunt internate patru persoane, care au fost tranferate acolo de la alte unităţi, iar la Spitalul Gerota al MAI sunt trei răniţi internaţi.

UPDATE - Nouă persoane în stare foarte gravă la SUUB, 14 în terapie intensivă la Floreasca

Nouă dintre victimele incendiului de la Club Colectiv sunt în stare foarte gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), iar 14 sunt în terapie intensivă la Floreasca, în timp ce răniţii stabilizaţi sunt transferaţi la secţii de chirurgie plastică.

Managerul SUUB Cătălin Cârstoiu a declarat că la unitate au fost aduse cu ambulanţa 25 de persoane, iar alte 20 au venit cu mijloace proprii.

Unul dintre răniţii aduşi la SUUB a decedat, iar alţi nouă sunt în stare foarte gravă. Răniţii au arsuri pe căile respiratorii superioare.

Cîrstoiu a mai spus că întregul spital este ocupat.

La spitalul de Urgenţă Floreasca au ajuns iniţial, într-un timp foarte scurt, 56 de victime care au necesitat stabilizare, a spus purtătorul de cuvânt al unităţii, Bogdan Opriţa.

Dintre aceştia, 14 au ajuns la terapie intensivă şi apoi în sălile de operaţie, a mai spus Opriţa. Alţi 39 au fost trnasferaţi, doi copii ajungând la Spitalul Grigore Alexandrescu.

De altfel, pacienţii stabilizaţi în spitale în care nu există secţii de chirurgie plastică sunt transferaţi în unităţile care au această specializare.

Sâmbătă dimineaţă, au mers la Spitalul Floreasca ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu şi ministrul Apărării Mircea Duşă, însoţiţi de Raed Arafat.

Duşa a precizat că Armata pune la dispoziţie elicoptere şi avioane dacă va fi nevoie pentru transferul pacienţilor, în timp ce Bănicioiu a spus că efortul medicilor este de apreciat.

UPDATE - MAI: 162 de persoane transportate la spital, sunt şapte numere de telefon pentru informarea rudelor

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată, într-un comunicat, că, în urma incendiului de la Club Colectiv din Capitală, au fost transportate la spital 162 de persoane, iar familiile victimelor pot obţine informaţii despre starea acestora la şapte numere de telefon.

La acest moment, 162 de persoane au fost transportate la următoarele spitalele: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Judeţean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colţea, Budimex şi Spitalul Grigore Alexandrescu, potrivit comunicatului MAI.

Familiile victimelor pot obţine informaţii suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Interne: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 şi 021/3122547.

Toate persoanele care necesitau îngrijiri medicale au fost deja transportate cu ambulanţe şi echipaje SMURD la spitalele indicate.

Intervenţia forţelor MAI pentru salvarea persoanelor surprinse de incendiului din zona centrală a Capitalei s-a finalizat, dar ministerul continuă să sprijine Ministerul Sănătăţii în gestionarea acestei crize.

MAI menţionează că primul apel la 112 a fost înregistrat la ora 22.36, iar primele echipaje medicale de intervenţie au ajuns la faţa locului la 22.43.

La intervenţie au fost mobilizate toate forţele MAI, iar la Guvern este monitorizată întreaga situaţie de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care funcţionează 24 de ore din 24.

În prezent, zona localului este securizată pentru a putea permite procurorilor şi echipelor de criminalişti să efectueze cercetarea la faţa locului.

UPDATE - Arafat: Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, la Guvern, sâmbătă dimineaţă, în cazul incendiului

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, pentru MEDIAFAX, că sâmbătă, la ora 07.00, se întruneşte la Guvern Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, în cazul incendiului de la Clubul Colectiv din Capitală, în urma căruia au murit 27 de persoane şi alte aproximativ 200 au fost rănite.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, coordonează intervenţiile în urma incendiului izbucnit, vineri seară, din Clubul Colectiv din Capitală, unde sute de persoane asistau la un concert.

În urma incendiului, la spitale au fost duşi cu ambulanţe sau au ajuns singuri aproximativ 200 de răniţi. Cei mai mulţi au fost transportaţi la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arşi (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16). Alţi răniţi au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Colţea, Pantelimon, Sf. Ioan, dar şi la Spitalul Judeţean Ilfov.

Secretarul de stat a mai spus că a început transferul răniţilor între spitale, pentru situaţiile în care unele unităţi medicale sunt foarte aglomerate. Astfel, au fost transferaţi primii patru răniţi de la Spitalul Floreasca. În total, cel puţin zece dintre răniţii în acest incendiu urmează să fie transferaţi de la Spitalul Floreasca la alte unităţi, între care Spitalul SRI, ai cărui reprezentanţi s-au oferit şi ei să se implice în operaţiunea de preluare a victimelor.

Raed Arafat a mai arătat că intervenţia după incendiul din Clubul Colectiv s-a făcut pe planul de cod roşu, prevăzut în actele normative şi care se activează atunci când sunt mai multe victime decât capacitatea de intervenţie imediată, rapidă, pentru a mobiliza toate forţele care pot fi folosite.

UPDATE - Arafat anunţă că 155 de persoane au fost spitalizate

Un număr de 155 de persoane rănite în incendiul produs în Club Colectiv sunt spitalizate, iar la acest moment se face o analiză a capacităţii unităţilor medicale în care se află victiemele pentru a se stabili dacă este necesar transferul acestora de la o unitate la alta, a anunţat Raed Arafat.

Potrivit lui Raed Arafat, la acest moment sunt internate în spitalele din Capitală 155 de persoane, din care o parte ar putea fi transferate către alte unităţi medicale, iar acest lucru va rămâne la latitudinea fiecărui spital, în funcţie de capacitate şi dotări.

Arafat a mai spus că ceea ce s-a întâmplat vineri seară reprezintă "o tragedie şi o intervenţie fără precedent".

Conform acestuia, au fost implicate în operaţiunea de salvare a victimelor 28 de ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, două echipaje de la descarcerare, 11 maşini de pompieri şi peste 30 de alte maşini de transport victime.

El a mai spus că în toate spitalele din Bucureşti a fost suplimentat personalul pentru unităţile de terapie intensivă, chirurgie, chirurgie plastică, iar la Spitalul de Arşi au venit chiar medici de la alte spitale.

UPDATE- Liste cu numele răniţilor în incendiu şi spitalele unde au ajuns, postate pe Facebook

Fotografii ale listelor cu numele persoanelor rănite în incendiul izbucnit în Clubul Colectiv din Bucureşti şi cu spitalele unde a ajuns fiecare dintre acestea au fost postate pe Facebook, pe pagina Metalhead Romania, care totodată îndeamnă oamenii să meargă să doneze sânge.

Pe pagina Metalhead Romania au fost postate în ultima oră fotografii cu liste cu numele răniţilor şi spitalele unde au ajuns aceştia.

Astfel, primele liste publicate au fost cele de la Spitalul Universitar, pe care se află 24 de persoane, şi de la Spitalul de Arşi. Ulterior, au fost postate lista de la Spitalul Bagdasar-Arseni - 24 de persoane - şi cea de la Spitalul Colţea - şapte oameni.

De asemenea, pe pagina respectivă se face apel la oameni să doneze sânge şi sunt prezentate detalii în acest sens, fiind precizată adresa Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti - strada C. Caracaş nr. 2-8 - şi a spitalelor incluse în acest demers.

Spitalul Municipal:

Spitalul de Arşi:

UPDATE - Numărul persoanelor decedate în incendiul din club a ajuns la 27

Arafat a spus că o altă victimă a murit la Spitalul Universitar, unde în urma incendiului au fost duse 16 persoane.

El a mai spus că a început transferul răniţilor între spitale, pentru situaţiile în care unele unităţi medicale sunt foarte aglomerate. Astfel, au fost transferaţi primii patru răniţi de la Spitalul Floreasca. În total, cel puţin zece dintre răniţii în acest incendiu urmează să fie transferaţi de la Spitalul Floreasca la alte unităţi, între care Spitalul SRI, ai cărui reprezentanţi s-au oferit şi ei să se implice în operaţiunea de preluare a victimelor, a declarat secretarul de stat Raed Arafat. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat pentru MEDIAFAX că oamenii pot dona sânge pentru victimele incendiului începând de sâmbătă dimineaţă, la Centrul de Transfuzii din Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii face apel către oameni să doneze sânge pentru victimele incendiului din clubul Colectiv din Capitală.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat pentru MEDIAFAX că oamenii pot dona sânge pentru victimele incendiului începând de sâmbătă dimineaţă, la Centrul de Transfuzii din Bucureşti şi la Spitalul Universitar.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că pentru gestionarea situaţiei s-au luat toate măsurile, inclusiv chemarea medicilor de acasă şi redistribuirea de aparatură în toate spitalele de urgenţă din Capitală, pentru a putea face faţă numărului foarte mare de răniţi.

În timp ce numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în incendiul din Clubul Colectiv din Capitală a ajuns la 26, alte aproape 180 de persoane au fost rănite, potrivit ultimului bilanţ anunţat de secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat.

Arafat a spus că sunt aproape 180 de răniţi în spitale, care au fost transportaţi atât cu ambulanţele, dar şi care au ajuns prin mijloace proprii.

Cei mai mulţi au fost transportaţi la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arşi (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16). Alţi răniţi au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Colţea, Pantelimon, Sf. Ioan, dar şi la Spitalul Judeţean Ilfov.

La ora transmiterii acestei ştiri, intervenţia la faţa locului, de preluare a victimelor din club, se încheiase.

Familiile tinerilor care au fost în club la momentul incendiului pot suna la 021.206.92.91 pentru a cere informaţii despre numele victimelor şi spitalele la care au fost duse, a mai anunţat secretarul de stat Raed Arafat.

Clubul Colectiv găzduia, vineri seară, un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.

Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete fonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Potrivit celor aflaţi la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan şi să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creându-se busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la începutul incendiului. Ulterior, şi cea de-a doua uşă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator.

Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta "ieşind în valuri" pe uşa de la intrare.

Potrivit acestora, primele ambulanţe au sosit după aproximativ un sfert de oră de la izbucnirea incendiului. La faţa locului au venit ulterior zeci de ambulanţe, unii dintre răniţi fiind preluaţi şi duşi la mai multe spitale din Bucureşti. Unora dintre cei răniţi li s-a acordat primul ajutor pe caldarâm. Intervenţia a fost îngreunată de accesul dificil al ambulanţelor în curtea clubului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici