Incendiu puternic la o clădire de birouri din centrul Capitalei
Un incendiu izbucnit, vineri noapte, la o clădire de 19 etaje din centrul Capitalei, situată lângă Biserica Armenească, a fost lichidat de către pompieri, după aproape trei ore de luptă cu flăcările, au declarat reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Incendiu puternic la o clădire de birouri din centrul Capitalei (Imagine: Stirileprotv.ro)
Potrivit surselor citate, încă de la stingerea primelor focare de incendiu din exteriorul clădirii, echipe de pompieri au pătruns pe fiecare nivel al acesteia, ajungând până la etajul 15, pentru a găsi focarele din interior, a le localiza şi a le stinge, dar şi pentru a preveni reizbucnirea focului din cauza unor focare mocnite.
De asemenea, pompierii au verificat la fiecare etaj dacă există cumva victime în clădire, însă, din fericire, acestea nu au fost găsite.
Incendiul a izbucnit, vineri seară, la etajele cinci şi penultimul ale clădirii de birouri de pe bulevardul Carol, la mică distanţă de Biserica Armenească.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Meta a respins acuzațiile conform cărora utilizatorii Facebook și Instagram sunt forțați să urmărească conturile noii administrații Trump
-
Ciolacu, despre restructurarea bugetarilor: Indiferent de obstacole - o duc la bun sfârşit
-
RAR avertizează: Escrocheria cu certificate auto false, la mare căutare
-
Mai mulţi angajaţi la ghişeele CFR pentru a scurta cozile studenţilor
Reprezentanţii ISU au mai afirmat că la intervenţie au participat 150 de persoane, că au fost folosite scări de 55 de metri, dar că problema a constat în apariţia permanentă a focarelor de incendiu.
Clădirea de lângă Biserica Armenească, Millenium Business Center, este realizată integral din sticlă şi oţel şi are 24 de niveluri, din care patru subterane, parter, 18 etaje şi un etaj tehnic. Înălţimea totală este de 72 de metri.
Posibila cauză a incendiului izbucnit ar fi o defecţiune la un panou publicitar aflat pe imobil.
La parterul clădirii se află sediul unei bănci, ai cărei reprezentanţi au sosit la faţa locului.
Biserica Armenească a fost protejată printr-o perdea de apă de flăcările incendiului, a declarat pentru MEDIAFAX primarul sectorului 2 Neculai Onţanu.
Poliţia a blocat circulaţia pe străzile din zonă, inclusiv pe Calea Moşilor şi pe Strada Armenească.
Boc a fost la locul incendiului de la clădirea de birouri din Capitală
Premierul Emil Boc a sosit, sâmbătă dimineaţă, la clădirea de birouri din Capitală afectată de incendiu, şeful Executivului apreciind că pompierii au intervenit prompt.
"Am venit să văd ce este în zonă, să mă aigur că nu avem probleme cu victime omeneşti. Aceasta este prima noastră grijă. A doua mea grijă este protejarea Bisericii Armeneşti, fiind vorba despre o clădire de patrimoniu, iar a treia grijă să vedem situaţia de la faţa locului ca să prevenim asemenea lucruri", a spus Boc, adăugând că pompierii au intervenit prompt.
"Pompierii m-au informat imediat despre situaţie, care la ora actuală este sub control", a afirmat Emil Boc.
Boc a discutat cu primarul general Sorin Oprescu şi cu primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, care i-a explicat premierului că incendiul a izbucnit simultan în mai multe locuri şi că s-a extins foarte repede atât la etajele inferioare, cât şi la cele superioare. După ce primarul sectorului 2 i-a prezentat lui Boc situaţia, acesta, uitându-se către primarul general, a spus: "Ştiţi cum zice americanul? Wrong time, wrong place".
Emil Boc a plecat în jurul orei 2.20 din faţa clădirii de birouri afectată de incendiu.
Iluminatul stradal, oprit în zona unde se află clădirea cuprinsă de flăcări
Iluminatul stradal este oprit în zona unde se află clădirea care a fost cuprinsă de flăcări, dar forţele de intervenţie aflate la faţa locului nu pot explica din ce cauză imobilul respectiv are încă curent electric.
"Probabil că există generator în interiorul clădirii, şi de aceea are încă curent. Până acum, nu există răniţi, rămâne să terminăm partea de evacuare a ceea ce este aici, pentru ca mâine să poată fi cât de cât o normalitate. Nimeni nu-şi doreşte aşa ceva. Părerea mea este că răspunsul pompierilor la ceea ce s-a întâmplat a fost extrem de prompt", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.
Oprescu a spus că este "foarte păcat" că trebuie să învăţăm pe viu să prevenim asemenea incidente.
Întrebat despre legalitatea construirii unei asemenea clădiri de 19 etaje într-o zonă unde se află monumente istorice, dar şi dacă la momentul construirii a fost respectat planul urbanistic zonal, Oprescu a răspuns că, în momentul de faţă, nu se poate pronunţa în această privinţă, dar că va fi făcută o verificare a întregii documentaţii.
La momentul sosirii primarului Sorin Oprescu, în zonă mai existau trei focare exterioare la ultimele niveluri ale clădrii.
Întrebat de ce scările pompierilor nu ajung cu uşurinţă la etajele superioare ale clădirii în flăcări, primarul Capitalei a spus că aceasta este dotarea pe care o are la ora actuală Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precizând că încă de anul trecut susţine necesitatea îmbunătăţirii dotărilor existente.
"Important este să facem faţă cum trebuie acestei situaţii", a mai spus Oprescu.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Corneliu Ciocan, există o singură sesizare potrivit căreia focul ar fi pornit de la o reclamă luminoasă, adăugând că este prematur să se pronunţe asupra cauzelor declanşării focului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO