Incendiu puternic la Spitalul "Sfânta Maria" din Sectorul 1 - VIDEO şi GALERIE FOTO

Un incendiu puternic a izbucnit, luni, la etajul patru al Spitalului "Sfânta Maria" din sectorul 1 al Capitalei, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

Urmărește
389 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la Spitalul "Sfânta Maria" din Sectorul 1 - VIDEO şi GALERIE FOTO

Incendiu puternic la Spitalul "Sfânta Maria" din Sectorul 1 - VIDEO (Imagine: Alexandru Busuioceanu/Mediafax Foto)

GALERIE FOTO

Potrivit pompierilor, incendiul, izbucnit în jurul orei 13.45, a fost stins după mai puţin de o oră.

Şeful Secţiei ORL a Spitalului "Sfânta Maria", Codruţ Sarafoleanu, a declarat că incendiul ar fi izbucnit la etajul patru, în corpul care se renovează, de la un aparat de sudură.

Fumul dens a ajuns la blocul operator, astfel că a fost necesară evacuarea pacienţilor, a mai spus Sarafoleanu.

La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, în zonă fiind trimise şi opt maşini ale SMURD, cu toate dotările, inclusiv cu spitalul de campanie.

Potrivit pompierilor, focul a fost violent şi a produs foarte mult fum, în special pe casa scării. În timpul intervenţiei, pompierii au evacuat etajul patru al spitalului şi au urcat cu două autoscări pe două laturi ale clădirii.

Medicul Dorin Sarafoleanu, fostul director al Secţiei ORL, a declarat că Spitalul "Sfânta Maria" are două corpuri lipite, iar unul dintre acestea este în renovări, "bolnavii fiind trataţi printre dărâmături".

La etajele patru şi cinci ale spitalului sunt secţiile ORL, Chirurgie, sălile de operaţie şi reanimare, unde sunt între 50 şi 60 de bolnavi. Medicul a precizat că renovarea se face cu tot inventarul în spital, ceea ce denotă "o proastă organizare".

Oprescu: Incendiul, provocat de un aparat electric al constructorului

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, la Spitalul "Sfânta Maria", că incendiul de la unitatea sanitară a fost provocat de un aparat electric al constructorului care renovează clădirea.

"Din fericire a fost o mobilizare exemplară a serviciilor, pompieri, SMURD şi ceilalţi. Din păcate, constructorii ăştia sunt, probabil mai puţin atenţi", spus Oprescu.

El a mai spus că activitatea la Spitalul "Sfânta Maria" a revenit la normal.

Edilul şef a precizat că va trimite imediat o echipă la Spitalul "Sfânta Maria" pentru a face curăţenie. Oprescu a ţinut să sublinieze că luni seară, la ora 22.00, va veni în inspecţie cu presa, pentru a vedea dacă s-a făcut curăţenie.

 Video Stirileprotv.ro

Chiliman: Firma care renovează spitalul reface până vineri zona afectată de incendiu

"Lucrările la corpul de clădire afectat de incendiu vor fi finalizate până cel târziu vineri. Firma care în prezent execută lucrările de renovare la Spitalul Sfânta Maria se va ocupa de refacerea zonei afectate de incendiu fără ca Primăria Sectorului 1 să aloce suplimentare fonduri de la bugetul local", a spus primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici