Incendiu puternic la un depozit de vopseluri şi materiale din Timişoara

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă seară, la un depozit de vopseluri şi materiale plastice, în Calea Şagului, din Timişoara, zona a fost evacuată deoarece în interior a existat pericolul producerii unei explozii.

Urmărește
38 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la un depozit de vopseluri şi materiale din Timişoara

Incendiu puternic la un depozit de vopseluri şi materiale din Timişoara

Pompierii au reuşit, după aproximativ trei ore de luptă cu flăcările, să lichideze incendiul, construcţia fiind însă distrusă în totalitate, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Banat, Sindia Vlaia.

Potrivit sursei citate, la ora transmiterii acestei ştiri, focul a fost lichidat, iar în incinta depozitului, distrus în totalitate, apa are 20 de centimentri.

"În total, în interior au fost găsite cinci butelii, dintre care una a şi explodat şi s-au mai găsit două butelii de acetilenă, dar care nu au putut fi scoase pentru că erau racordate, însă au fost răcite", a spus Sindia Vlaia.

Potrivit sursei citate, în acest moment pompierii se retrag, iar circulaţia rutieră în zonă a fost reluată, în condiţiile în care fumul de pe şosea s-a împrăştiat.

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a declarat corespondentului MEDIAFAX că va solicita de la Registrul Comerţului date despre toate societăţile care au ca obiect de activitate comerţul cu materiale care prezintă riscuri.

"Vom solicita de la Registrul Comerţului situaţia societăţilor care au ca obiect de activitate comerţul cu materiale plastice pentru a verifica dacă au toate avizele necesare, dar şi pentru a vedea unde sunt amplasate pentru că astfel de societăţi nu ar trebui să funcţioneze în zone de case. Vom verifica şi dacă au făcut evaluări pentru potenţialele riscuri pe care le prezintă activitatea şi dacă au luat măsuri necesare pentru a interveni în cazul unor incidente grave", a spus Mircea Băcală.

Pe de altă parte, şeful ISU Banat, Mihai Benga, a spus, la rândul său, că societăţile comerciale nu respectă toate regulile legislative apărute în ultimii ani, mai ales în cazul acelora care au fost înfiinţate cu mulţi ani în urmă.

"Sunt depozite ca acesta care a fost incendiat, care funcţionează de şase - şapte ani şi care la momentul înfiinţării şi-au reglementat partea de avize de funcţionare. Legisltaţia s-a schimbat însă în ultimii doi ani, iar multe dintre aceste firme nu s-au adaptat la noile cerinţe. În cazul acestui depozit, ar fi trebuit să fie mult mai bine supravegheat, angajaţii ar fi trebuit să aibă un plan de intervenţie, iar noi doar să venim în sprijinul lor şi poate să gestionăm mai bine o situaţie mai gravă", a spus Mihai Benga.

Acesta a adăugat că, din cauza faptului că depozitul nu era păzit, ci exista doar un sistem de alarmă, focul a fost observat prea târziu, abia când incendiul luase proporţii.

Ultimul incendiu similar ca şi complexitate a avut loc la Timişoara la sfârşitul anului 2007, când la sediul Romtelecom a izbucnit un incendiu de la cablurile electrice, iar focul se propaga foarte uşor în acel caz.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat, Silvia Vlaia, depozitul distrus în incendiu este unul dintre cele mai mari din Timişoara, având peste 700 de metri pătraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici