- Home
- Social
- SATU MARE, (04.01.2018, 20:51)
- Dragos Suciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Incendiul de la sonda de gaz din Satu Mare, stins de apa care iese din pământ. Intervenţia NU s-a încheiat: În momentul în care vor ieşi gaze, flacăra va fi reaprinsă
Flăcările de la sonda de la Moftinu Mare, judeţul Satu Mare, izbucnite în urmă cu 18 zile, au fost stinse, joi, de volumul mare de apă care vine din pământ, după ce la suprafaţă nu a mai ieşit deloc gaz. Intervenţia nu este finalizată, iar specialiştii monitorizează permanent zona şi emisiile.
Urmărește
3408 afișări
Satu Mare: Incendiul de la sonda de gaz, stins de apa care iese din pământ. Intervenţia continuă
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, Adriana Pop, a declarat corespondentului MEDIAFAX că flăcările au fost stinse, joi seara, de volumul mare de apă care a ieşit din pământ, în prezent nemaiexistând emisii de gaze. În momentul în care volumul de apă va fi înlocuit de gaze, flăcările vor trebui să fie reaprinse de specialişti, astfel că intervenţia nu este finalizată.
”În prezent, iese un volum mare volum de apă, gaze nu ies deloc, iar flacăra este stinsă. Pentru a verifica s-a şi încercat reaprinderea focului, însă fără rezultat. În momentul în care vor ieşi gaze flacăra va fi reaprinsă de cei prezenţi la faţa locului. Focul s-a stins din cauza volumului mare de apă care iese din pământ. Pe parcursul următoarelor zile, în măsura în care se va putea schimba capul sondei şi se va reuşi captarea gazului, intervenţia se va finaliza. Strategia de captare a gazului este pusă la punct, doar că trebuie făcute operaţiunile specifice în vederea implementării”, a spus Adriana Pop.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
De asemenea, ea a explicat că joi seara a avut loc o nouă întâlnire cu cetăţenii din Moftinu Mare, cărora li s-au prezentat operaţiunile efectuate de către pompieri, respectiv de specialiştii canadieni.
Pop a mai spus că nu există pericol pentru cetăţeni, zona fiind monitorizată în permanenţă cu aparate de măsurare a emisiilor de gaze.
Pe amplasamentul sondei de gaz, misiunea de intervenţie a intrat în linie dreaptă, potrivit unui comunicat de presă trimis, joi, de ISU Satu Mare.
”A fost eliberat întregul perimetru de materialele care împiedicau accesul forţelor de intervenţie şi a fost extrasă din focar suprastructura metalică, astfel încât să fie asigurat accesul la capul sondei. Aceste condiţii fiind create, echipa de sondori a evaluat situaţia în vederea stabilirii strategiei de captare eficientă şi sigure a gazului. Pe parcursul celei de-a optsprezecea zi de la izbucnirea incendiului, cu ajutorul echipamentelor speciale aduse pe amplasament, sub protecţia oferită de pompierii millitari, s-a reuşit tăierea capului sondei, în vederea înlocuirii acestuia cu altul nou. După finalizarea acestei operaţiuni, se va putea trece la acţiunea de închidere a sondei”, potrivit ISU Satu Mare.
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat a spus, în urmă cu o săptămână, că incendiul nu prezintă risc pentru populaţie, ci doar pentru personal, pompieri şi specialişti în controlul sondelor.
De asemenea, Raed Arafat nu a putut preciza în cât timp se va termina intervenţia, mai ales că au fost cazuri asemănătoare în care speciaiştii au lucrat şi trei luni, însă a precizat că îşi doreşte să fie ”cât mai rapid posibil, în condiţii de maximă siguranţă”.
Localnicii şi-au manifestat îngrijorarea cu privire la incendiu, mai ales că auzeau periodic bubuituri puternice, însă autorităţile i-au asigurat că nu există pericol pentru ei, iar o posibilă evacuare nu se ia în calcul.
La Satu Mare au ajuns, imediat după izbucnirea incendiului, reprezentanţi ai Serinus Energy din Canada, companie care operează la Moftinu Mare.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Citește și: Victor Becali, eliberat condiţionat/ Cristian Borcea, singurul condamnat în dosarul Transferurilor care mai este încă încarcerat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46