- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (20.12.2017, 12:28)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Incendiul de la sonda din Satu Mare, NESTINS de trei zile. Nu s-a găsit soluţia pentru a opri gazul - FOTO
Prefectul din Satu Mare, Darius Filip, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că nu s-a găsit soluţia pentru a opri gazul de la sonda din Moftinu Mare, astfel încât focul izbucnit în urmă cu aproape 70 de ore să poată fi stins fără risc de explozie.
Urmărește
1257 afișări
Incendiul de la sonda din Satu Mare, NESTINS de trei zile. Nu s-a găsit soluţia pentru a opri gazul
Prefectul Darius Filip spune că deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului de la sonda de extracţie a gazului de la Moftinu Mare, având în vedere că focul arde violent şi nimeni nu se poate apropia de locul respectiv.
”Incendiul a izbucnit la o sondă care ar fi trebuit, în februarie 2018, să fie dată în exploatare. Este o sondă care extrage gaz metan. Ei au găsit o pungă de gaz şi urma să înceapă extracţia anul viitor”, a spus Darius Filip.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
La Satu Mare au ajuns, încă de marţi seara, reprezentanţi ai Serinus Energy din Canada, companie care operează la Moftinu Mare.
”Au fost aseară doi reprezentanţi ai firmei la Moftinu. Am avut o întâlnire cu ei. Şi ei aşteaptă nişte experţi de la o firmă din Canada care cu asta se ocupă, cu repararea unor astfel de situaţii. Ei vor constata şi când au un plan vor veni să ne prezinte ca să putem să îl sincronizăm cu planul de stingere”, a mai spus Darius Filip.
Prefectul de Satu Mare a adăugat că în continuare se caută soluţii tehnice pentru a opri gazul de la sondă.
”ISU are posibilitatea să stingă focul dar, atât timp cât gazul iese în continuare există oricând riscul să se reaprindă focul sau chiar să se producă o explozie. Noi aşteptăm soluţia tehnică pentru a opri gazul, acolo e cheia operaţiunii. ISU e pregătit dar până ei nu găsesc soluţia tehnică pentru opritul gazului, noi nu putem să stingem focul pentru că am crea un risc mult mai mare decât acum când arde şi nu există riscul exploziei. Arde violent pentru că iese gazul direct din sondă, e un foc sănătos acolo, dar în momentul acesta, din ce spun specialiştii, nu există niciun pericol pentru că tot gazul care iese şi arde”, a mai spus Darius Filip.
O echipă complexă de specialişti ai IGSU, împreună cu autorităţile locale şi experţi ai unor companii de profil din Canada s-au deplasat la sonda de gaze din Moftinu, judeţul Satu Mare, unde are loc incendiul, pentru a identifica soluţiile tehnice care trebuie adoptate pentru remedierea situaţiei.
Acţiunile de stingere a incendiului produs la sondă trebuie precedate, în mod obligatoriu, de măsuri tehnice speciale pentru captarea fluxului de gaze care să reducă presiunea la capătul sondei.
Până la stabilirea strategiei de intervenţie post-stingere şi la adoptarea tuturor măsurilor de securitate atât pentru echipajele de intervenţie, cât şi pentru populaţia din zonă, s-a luat decizia de asigurare a zonei fără întreruperea procesului de ardere.
Citeşte şi: Taximetriştii cer intrarea în legalitate a Uber: Nu vrem să plece, dar să stea şi ei la cozi/ Traficul este blocat în centrul Capitalei, în urma protestului şoferilor de taxi
Citeşte şi: Legile Justiţiei: Autorităţile nu se pot referi la suspecţi sau acuzaţi ca la condamnaţi definitiv
Citeşte şi: ÎPS Teodosie, despre procesul său: De ce să mă afecteze dacă nu mă regăsesc în cele ce sunt acuzat?
Citeşte şi: Fosta conducere a Poliţiei Locale Bucureşti, judecată pentru externalizarea ilegală a serviciilor
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian
-
astăzi, 21:55