Incendiul din Colectiv: Spitalele Floreasca, de Arşi şi Bagdasar Arseni precizează că dispun de toate materialele necesare îngrijirii pacienţilor

Spitalul de Urgenţă Floreasca precizează că în momentul de faţă dispune de toate materialele sanitare şi medicamentele necesare îngrijirii pacienţilor, lucrurile fiind "sub control".

Urmărește
716 afișări
Imaginea articolului Incendiul din Colectiv: Spitalele Floreasca, de Arşi şi Bagdasar Arseni precizează că dispun de toate materialele necesare îngrijirii pacienţilor

Spitalul Floreasca precizează că dispune de toate materialele necesare îngrijirii pacienţilor

Reprezentanţii unităţii sanitare au făcut, duminică, precizări în legătură cu informaţii apărute în spaţiul public privind necesităţi de echipamente, materiale sanitare şi medicamente care ar exista la acest spital.

Spitalul de Urgenţă Floreasca subliniază că în momentul de faţă are toate materialele, echipamentele şi medicamentele necesare îngrijirii tuturor pacienţilor, nu numi a celor cu arsuri şi că, în măsura în care vor exista nevoi ale spitalului, acestea vor fi lansate pe cale oficială.

"În momentul de faţă nu e nevoie de asemenea intervenţii şi nici informaţiile respective nu sunt de natură să fie de bun augur", a transmis reprezentantul spitalului.

Acesta a arătat că îngrijirea unui pacient cu arsuri necesită resurse materiale şi umane importante, dar în momentul de faţă lucrurile la Spitalul de Urgenţă Floreasca "sunt sub control".

Alte patru persoane rănite în incendiul din Clubul Colectiv, internate în Spitalul de Urgenţă Floreasca, au fost supuse, duminică dimineaţă, unor traheostomii, după ce, cu o zi în urmă, şapte dintre răniţi suferiseră intervenţii similare, a declarat şeful Clinicii de Chirugie Plastică, Ioan Lascăr.

"Astăzi, am făcut patru traheostomii. Ieri (n.r. - sâmbătă), şapte dintre victime au fost supuse unor intervenţii chirurgicale similare, astfel că, în total, avem 11 pacienţi care au suferit astfel de intervenţii. Traheostomia este o intervenţie chirurgicală în urma căreia medicii montează pacientului un tub în traheee pentru ca acesta să poată respira mai uşor, tubul de traheostomă fiind legat la un aparat de ventilaţie mecanică, procedura având ca scop oxigenarea plămânilor, în aceste cazuri afectaţi de aerul fierbinte intrat în aceste organe", a explicat profesorul Ioan Lascăr.

El a spus că 14 dintre cei 15 pacienţi internaţi la Spitalul Floreasca sunt în Terapie Intensivă, patru dintre aceştia fiind în stare gravă, cu arsuri pe 50 - 70 la sută din suprafaţa corpului.

"Evoluţia este stabilă, dar prognosticul rămâne rezervat. Toţi pacienţii din ATI sunt duşi zilnic în sala de operaţie, unde, în funcţie de starea acestora, sunt supuşi unor intervenţii de mică chirurgie sau unora de tipul traheostomiei", a mai spus profesorul Lascăr.

Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 29 de persoane decedate, după ce două tinere, una aflată în Spitalul Bagdasar Arseni, iar alta la Spitalul de Arşi, au murit, duminică dimineaţă, şi alte 146 de persoane rănite, internate la acest moment la spitalele din Capitală.

Şi Spitalul de Arşi precizează că dispune de toate resursele necesare tratării pacienţilor

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi, Adrian Stănculea, a făcut, duminică, un apel către persoanele care s-au mobilizat şi au făcut donaţii spitalului, afirmând că în momentul de faţă instituţia dispune de toate resursele necesare tratării victimelor incendiului din clubul Colectiv.

"Aş vrea să fac un apel către toată lumea care s-a mobilizat să facă donaţii către spitalul nostru. Ieri am înţeles că a circulat pe Facebook un anunţ potrivit căruia Spitalul de Arşi nu are medicamente şi ar avea mari probleme financiare, lucru total fals. Drept urmare, astăzi, o grămadă de persoane au pus mână de la mână şi ne-au adus medicamente şi pansamente. Avem tot ce ne trebuie, este în regulă", a declarat medicul Adrian Stănculea. 

Purtătorul de cuvânt al spitalului a spus că apreciază intenţia donatorilor, dar le-a transmis acestora că cel mai bine ar fi să sune la spitalele la care vor să facă donaţii şi să întrebe acolo dacă au nevoie de medicamente sau pansamente.

Medicul a precizat că donaţiile primite până acum vor fi folosite. "Le folosim, dacă oamenii au venit cu un braţ de feşe în mână, dar este păcat de donatori. Acum Ministerul Sănătăţii chiar a băgat bani. A existat mobilizare. Avem cu ce lucra, aveam şi înainte", a mai spus medicul.

În jurul orei 17.00, o farmacie a făcut donaţii către Spitalul de Arşi şi au existat chiar şi două tinere care s-au arătat dispuse să ofere piele pentru transplant. Acestora din urmă li s-a transmis că nu este necesar.

De asemenea, un alt grup de tinere a venit la spital în cursul serii, aducând consumabile şi medicamente.

Şi Spitalul Bagdasar Arseni precizează că dispune de materialele necesare tratării pacienţilor

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar-Arseni", Florian Bica, a anunţat, duminică seară, că în momentul de faţă unitatea sanitară dispune de toate materialele şi medicamentele necesare tratării tuturor pacineţilor, inclusiv a victimelor incendiului din clubul Colectiv.

"Aş vrea să fac un anunţ foarte important. Avem medicamente, materiale sanitare şi fonduri pentru noi achiziţii, necesare tratării tuturor bolnavilor din spitalul şi inclusiv a celor răniţi în incendiul. Este o modă a  Facebook-ului. Se fac anunţuri cu privire la donaţii, dar şi lipsuri din Spitalul "Bagdasar-Arseni". Avem tot ce ne trebuie, niciun bolnav nu are de suferit ", a declarat medicul Florian Bica 

Purtătorul de cuvânt a ţinut să precizeze că Spitalul "Bagdasar-Arseni" este unitate sanitară de urgenţă, unde sunt zile cu zeci de cazuri la camera de gardă, de aceea nu ar putea intra în impas pentru că au venit cu 10 bolnavi grav mai mult decât în mod obişnuit. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici