VIDEO  Incendiul din Grecia face ravagii. Pompier român rănit superficial la nivelul feţei

Un pompieri român aflat în misiune în Grecia a suferit răni superficiale la nivel feţei, în timpul unei misiuni, însă nu a avut nevoie de tratament de specialitate sau de investigaţii suplimentare, fiind în stare bună, a anunţat luni seara IGSU.

Urmărește
318 afișări
Imaginea articolului Incendiul din Grecia face ravagii. Pompier român rănit superficial la nivelul feţei

Incendiul din Grecia face ravagii. Pompier român rănit superficial la nivelul feţei

Este vorba de un pompier român din modulul naţional de stins incendii, prepozitionat in Grecia.

„Pe timpul intervenţiei, din cauza unei rafale de vânt, unul dintre colegii noştri a suferit răni superficiale la nivelul feţei, însă nu a necesitat investigaţii amănunţite sau tratament de specialitate”, a transmis IGSU.

Conform instituţiei, starea subofiţerului este bună, iar la acest moment intervine, alături de camarazii săi, la misiunea de stingere, derulată sub coordonarea omologilor eleni, în localitatea Kapandriti.

„Deşi condiţiile de intervenţie sunt extrem de dificile, din cauza temperaturilor ridicate, a fumului dens şi a vântului, niciunul dintre salvatorii români nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a adăugat IGSU.

Doi pompieri răniţi, mai mulţi civili trataţi la spital pentru intoxicare

Sute de pompieri se luptă cu un mare incendiu forestier care scapă de sub control la periferia de nord a Atenei. Multe zone locuite au fost evacuate, inclusiv mai multe suburbii ale capitalei şi oraşului Marathon, din cauza fumului gros care face aerul irespirabil şi a flăcărilor care ameninţă casele.

Autorităţile au pus la dispoziţia evacuaţilor o sală de sport şi câteva camere de hotel. Potrivit presei locale, doi pompieri au fost răniţi uşor, în timp ce mai mulţi civili au fost trataţi la spital pentru că s-au intoxicat.

Incendiul a izbucnit duminică după-amiază la aproximativ 35 de kilometri de Atena şi a fost alimentat de vânturi puternice şi de seceta care a afectat şi Grecia. Lunile iunie şi iulie au fost cele mai calde înregistrate vreodată în ţara elenă şi a fost, de asemenea, cea mai caldă iarnă înregistrată din toate timpurile.

Pompierii au făcut apel la locuitori să respecte ordinele de evacuare emise de protecţia civilă. Unele persoane care au refuzat să se supună şi să-şi părăsească locuinţele au fost prinse şi au trebuit salvate, punând în pericol viaţa salvatorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pompier,
rănit,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici