Incendiul violent de la Satu Mare rămâne nestins după aproape 48 de ore | Mai mulţi experţi din Canada au ajuns la faţa locului

Incendiul izbucnit la sonda de gaz de la Moftinu Mare, judeţul Satu Mare, rămâne nestins după aproape 48 de ore, până când societatea deţinătoare a sondei va asigura toate măsurile de securitate pentru pompieri şi populaţie. O şedinţă de lucru cu specialişti din Canada are loc marţi seara.

Urmărește
1397 afișări
Imaginea articolului Incendiul violent de la Satu Mare rămâne nestins după aproape 48 de ore | Mai mulţi experţi din Canada au ajuns la faţa locului

Incendiul violent de la Satu Mare rămâne nestins după aproape 48 de ore | Ce spun experţii din Canada: Incendiul de la sonda de gaz, nestins pentru evitarea exploziei

Purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare, Adriana Pop, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul de la sonda din Moftinu Mare ar putea fi stins de pompieri, însă dacă nu se iau toate măsurile necesare există pericol de explozie după lichidarea lui.

”Incendiul ar putea fi stins, dar nu se ştie exact reacţia de după, pericolul. Experţii pentru asta sunt aşteptaţi, deoarece ei trebuie să asigure măsurile acestea de securitate, post-stingere a incendiului şi împreună cu factorii de decizie de la IGSU să se ia decizii. Nu există pericol atât timp cât arde”, a spus Adriana Pop.

Marţi, la ora 13.30, o primă delegaţie a ajuns pe Aeroportul din Budapesta şi s-a îndreptat spre Satu Mare, potrivit sursei citate.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, marţi, de IGSU s-au luat măsuri suplimentare pentru lichidarea incendiului şi eliminarea riscului de explozie.

”În cursul zilei de astăzi, inspectorul general, colonel ing. Daniel Dragne, împreună cu o echipă de specialişti din cadrul IGSU, se deplasează în judeţul Satu Mare pentru a prelua comanda şi coordonarea acţiunilor derulate în cooperare cu celelalte autorităţi care deţin expertiză în domeniu, pentru eliminarea posibilităţii producerii unor explozii. Luând în considerare specificitatea acestor tipuri de situaţii de urgenţă, procedura de intervenţie prevede ca acţiunile de stingere a incendiului să fie precedate, în mod obligatoriu, de măsuri tehnice speciale pentru captarea fluxului de gaze care să reducă presiunea la capătul sondei”, potrivit IGSU.

De asemenea, marţi seară va avea loc o şedinţă de lucru pentru analiza situaţiei şi stabilirea soluţiilor tehnice, la care au fost convocaţi, de către societatea deţinătoare a sondei afectate, reprezentanţi ai unor companii de profil din Anglia, Olanda şi Canada.

”Totodată, în plan operaţional au fost luate măsuri de echipare suplimentară pentru protecţia personalului care se află la faţa locului, având în vedere temperaturile ridicate generate de arderea violentă, substanţele rezultate în urma acesteia, dar şi zgomotul produs de incendiu”, potrivit sursei citate.

Incendiul a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la o sondă de gaz din localitatea Moftinu Mare.

Arderea se realizează violent, cu flacără deschisă.

Până la ora transmiterii acestei ştiri nu s-au înregistrat victime şi nu există pericol de extindere a incendiului la gospodării ale cetăţenilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici