Începe şcoala! Ce noutăţi aduce anul şcolar 2024-2025

  • Anul şcolar 2024-2025 începe pe 9 septembrie şi include 36 de săptămâni, organizate în cinci module de învăţare şi tot atâtea vacanţe.
  • Printre noutăţi se numără notarea la purtare în fiecare modul, sălile de detenţie pentru elevii indisciplinaţi şi interdicţia folosirii telefoanelor mobile în timpul orelor.
  • Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul 2025 vor avea loc mai devreme decât în anii precedenţi, cu posibilitatea vizualizării lucrărilor înainte de contestaţii.
Urmărește
11131 afișări
Imaginea articolului Începe şcoala! Ce noutăţi aduce anul şcolar 2024-2025

Anul şcolar 2024-2025 începe pe 9 septembrie şi va dura 36 de săptămâni, fiind structurat în cinci module de învăţare, intercalate cu cinci vacanţe, conform site-ului Ministerului Educaţiei. Prima perioadă de cursuri se va desfăşura până pe 25 octombrie 2024, urmată de vacanţa de toamnă între 26 octombrie şi 3 noiembrie.

Printre noutăţile acestui an şcolar se numără notarea elevilor la purtare pentru fiecare modul, introducerea sălilor de detenţie pentru cei care deranjează orele, şi interdicţia folosirii telefoanelor mobile în timpul orelor. Telefoanele vor fi depozitate într-un loc special amenajat, accesibil doar cadrelor didactice, iar nerespectarea regulii va atrage sancţiuni, inclusiv confiscarea temporară a dispozitivelor.

Durata cursurilor variază în funcţie de nivelul de învăţământ: clasele a XII-a, a XIII-a şi cele de la frecvenţă redusă vor încheia anul şcolar pe 6 iunie 2025, clasa a VIII-a pe 13 iunie, iar elevii din învăţământul profesional şi tehnologic pe 27 iunie. De asemenea, calendarul examenelor din 2025 este mai devreme faţă de anii precedenţi.

Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a va avea loc în perioada 23-25 iunie, iar Bacalaureatul va începe cu probele de competenţe lingvistice şi digitale între 27 ianuarie şi 7 februarie 2025, urmate de probele scrise în luna iunie.

Anul şcolar 2024-2025 se va desfăşura în cinci module: primul între 9 septembrie şi 25 octombrie, al doilea între 4 noiembrie şi 20 decembrie, al treilea între 8 ianuarie şi 7/14/21 februarie, al patrulea între 17/24 februarie şi 17 aprilie, şi ultimul între 28 aprilie şi 20 iunie. Vacanţele sunt programate la sfârşitul lunii octombrie, de Crăciun, în februarie pentru schi, de Paşti şi vacanţa de vară începând cu 21 iunie 2025.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici