Incidente la meciul Dinamo - Petrolul: Jandarmii au dat amenzi usturătoare

  • Partida de fotbal dintre FC Dinamo 1948 Bucureşti şi FC Petrolul Ploieşti a fost marcată de incidente care au atras atenţia autorităţilor.
  • Organizatorul evenimentului sportiv a primit o amendă de 30.000 lei, iar societatea de pază de 2.000 lei.
Urmărește
389 afișări
Imaginea articolului Incidente la meciul Dinamo - Petrolul: Jandarmii au dat amenzi usturătoare

Incidente la meciul Dinamo - Petrolul: Amenzi usturătoare

Au fost constatate şi întocmite 2 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:

- un act de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive

- un act de sesizare în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 31 din 2002 privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.400, astfel:

- 2 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive

- 2 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Dintre acestea, o sancţiune contravenţională, în valoare de 30.000 de lei, a fost aplicată organizatorului evenimentului sportiv, iar o sancţiune contravenţională, în valoare de 2.000 de lei, a fost aplicată societăţii specializate de pază şi protecţie, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin.

„Mai facem precizarea că a fost întocmit un act de constatare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare, care a fost predat poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea luării măsurilor legale, conform competenţelor. În continuare se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare”, informează Jandarmeria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici