- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (01.12.2024, 19:00)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Live text Incidente în ziua votului: A vrut să ofere ciocolată în secţie, apoi a făcut scandal / Un tânăr a rupt sigiliile de pe uşa de acces a unei secţii de votare / Preşedintelui unei secţii din Braşov i-a căzut un corp de mobilă în cap / Proces verbal de numărare, întocmit la începutul zilei la o secţie din Ploieşti
- Ministerul Afacerilor Interne anunţă 277 de posibile încălcări ale legii în timpul alegerilor parlamentare de duminică, dintre care 116 s-au dovedit nefondate, iar 22 sunt încă în curs de verificare.
- Pentru diverse nereguli electorale, forţele de ordine au dat 37 de amenzi.
Urmărește
1592 afișări
Cele mai recente incidente aici:
Ameninţări cu toporul şi voturi duble: peste 270 de incidente la alegerile parlamentare
De la începerea votării, au fost semnalate 277 de situaţii de încălcare a legii în contextul alegerilor parlamentare. 116 sesizări nu s-au confirmat, iar 22 sunt în curs de verificare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
Patru sesizări au fost transmise pentru soluţionare către Biroul Electoral Central şi cinci către Birouri Electorale Judeţene.
Angajaţii MAI au dat 67 de avertismente şi 37 de amenzi, în valoare de peste o sută de mii de lei, şi au întocmit 69 de dosare penale.
O prahoveancă a votat de două ori în Germania: prin corespondenţă şi la secţie
O femeie din comuna Bucov, judeţul Prahova, este cercetată pentru posibilă fraudă electorală după ce ar fi votat de două ori în Germania la alegerile parlamentare. Cazul a fost descoperit duminică de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Blejoi, care au deschis un dosar penal.
Caraş-Severin: Fraudă electorală şi sancţiuni în cadrul alegerilor parlamentare
Procesul de votare din judeţul Caraş-Severin s-a desfăşurat fără incidente majore, în ciuda unor sesizări referitoare la posibile nereguli.
Până la ora 19:00, au fost primite 10 sesizări legate de contravenţii sau infracţiuni asociate alegerilor parlamentare, potrivit unui comunicat de presă.
Două cazuri de posibilă fraudă la vot în Teleorman
Autorităţile din judeţul Teleorman au primit 13 sesizări privind posibile nereguli la vot în timpul alegerilor parlamentare, dintre care doar trei s-au confirmat, potrivit datelor centralizate de Centrul de Comandament judeţean.
Satu Mare: Proces electoral suspendat temporar în şase secţii de vot din cauza lipsei de curent
Maramureş. A votat fără să aibă drept de vot
MAI a primit 162 de sesizări privind posibile incidente electrorale
Mehedinţi: 3 membre ale unei comisii au votat în locul unei tinere, care votase şi în Franţa
Alegeri parlamentare în Bucureşti: Amenzi de 13.700 de lei şi patru persoane cu stări de rău
Botoşani: Preşedintă de secţie de votare, anchetată pentru fals în declaraţii
Dolj: Dosar penal după ce mai multe persoane au primit mai multe buletine de vot
MAI: 54 de posibile incidente electorale sesizate. Zece dosare penale întocmite
Ialomiţa: Un tânăr a rupt sigiliile de pe uşa de acces a unei secţii de votare
Constanţa: Un alegător şi-a fotografiat buletinul de vot
Preşedintelui unei secţii din Braşov i-a căzut un corp de mobilă în cap
Votare suspendată la o secţie din Ilfov, după ce o ştampilă a fost pierdută
Călăraşi: Dosar penal după ce unei persoane i-au fost înmânate trei buletine de vot
Membrul unei secţii de votare din judeţul Vaslui a leşinat
Astfel, o persoană s-a prezentat la o secţie de votare din judeţul Cluj sub pretextul că doreşte să ofere membrilor biroului electoral ciocolată. A fost scoasă din incintă de un angajat MAI, moment în care a început să se manifeste violent şi să facă ameninţări grave. În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru ultraj.
Un cetăţean din localitatea Ion Ghica, din judeţul Ialomiţa, aflat în stare de ebrietate, a încercat să deschidă uşa secţiei de votare, trăgând de cele 3 sigilii, dar a fost oprit şi imobilizat de un angajat MAI. Acum este cercetat pentru rupere de sigilii.
La nivelul întregii ţării sunt mobilizaţi aproximativ 45.500 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi lucrători de la alte structuri, dintre care 20.800 asigură protecţia secţiilor de vot.
MAI avertizează că persoana care votează fără a avea acest drept, de două sau mai multe ori prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi. Aceeaşi pedeapsă este prevăzută şi pentru cetăţeanul care utilizează un act de identitate nul ori fals sau un buletin de vot fals.
Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Nu intră în categoria bunurilor interzise, bunurile cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni politice.
Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepseşte cu amendă, dar dacă fapta a fost comisă de un membru al biroului electoral al secţiei de votare, pedeapsa este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.
Persoana care refuză să se conformeze dispoziţiilor preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot şi în împrejurimi poate primi o amendă cuprinsă între 1.500 şi 4.500 de lei.
Continuarea propagandei electorale, inclusiv pe reţelele de socializare, precum şi sfătuirea alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral se sancţionează cu amendă de la 4.500 la 10.000 de lei.
Potrivit Deciziei BEC nr. 23D din 19.09.2024, fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot este interzisă.
Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în România, care în ziua votării se află în ţară, pot vota în baza unuia dintre următoarele acte: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic şi carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Europei Centrale și de Est îi lipsește infrastructura de încărcare pentru EV-uri. Bogdan Alecu: „Soluția pentru cei cu mașini electrice este să stea acasă și să aibă panouri fotovoltaice”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe