Inculpaţii din dosarul "Clanul Clămparu", cer din nou mutarea procesului
Acuzaţii din dosarul "Clanul Clămparu" - condamnaţi în primă instanţă la pedepse între cinci şi nouă ani şi jumătate - cer instanţei supreme, pentru a doua oară, strămutarea judecătorii procesului lor, aflat în prezent pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia
Inculpaţii din dosarul "Clanul Clămparu", cer din nou mutarea procesului (Imagine: Mediafax Foto)
Procesul a început la Bucureşti, în 2004, fiind strămutat la Tribunalul Sibiu la finalul anului 2005, după ce avocaţii acuzaţilor au susţinut că judecătorii bucureşteni ar putea fi influenţaţi de declaraţiile făcute pe marginea acestui caz.
Fostul procurorul general al României, Ilie Botoş, îl indica pe Ioan Clămparu drept lider al unei reţele de crimă organizată pe relaţia Spania. El susţinea că Ioan Clămparu are legătură cu gruparea condusă de fraţii Vasile şi Ion Balint (zişi Sile şi Nuţu Cămătaru) şi, respectiv, cu Silviu Dudiţă (Fluturică) - arestaţi pentru mai multe infracţiuni cu violenţă.
Ulterior, preşedintele Traian Băsescu indica dosarul Clămparu ca fiind un eşec în combaterea criminalităţii, susţinând că zona operativă a justiţiei este cea care se confruntă în continuare cu unele dificultăţi, iar din vicii de procedură infractori sunt scăpaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Astfel, procesul de la Bucureşti privind cazul Clămparu a fost mutat la Sibiu, instanţă unde a aplicat pedepse cu închisoarea.
Tribunalul Sibiu a pronunţat la data de 20 iunie anul acesta o sentinţă de condamnare a celor opt inculpaţi pentru comiterea în principal a unor infracţiuni de trafic de persoane, constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat având drept scop comiterea de infracţiuni grave, proxenetism, spălare de bani, la pedepse cu închisoarea cuprinse între 5 ani şi 9 ani şi 6 luni.
Acuzaţii au făcut contestaţie la Curtea de Apel Alba Iulia, iar luni, al al doilea termen, avocaţii au anunţat că s-a formulat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere de strămutare a judecătorii apelului la o instanţă similară.
Astfel, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus acordarea unui nou termen de judecată pentru data de 24 noiembrie, având în vedere că, marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, judecă cererea de strămutare a acestei cauze.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO