Indienii interzic petardele până în 2025 pentru a combate poluarea de iarnă

Guvernul din Delhi a anunţat luni o interdicţie totală a petardelor, în încercarea de a reduce poluarea aerului în timpul iernii. Interdicţia, care se va aplica până pe 1 ianuarie 2025, vizează producţia, depozitarea, vânzarea şi utilizarea tuturor tipurilor de petarde în întregul oraş.

Urmărește
37 afișări
Imaginea articolului Indienii interzic petardele până în 2025 pentru a combate poluarea de iarnă

Indienii interziv petardele până în 2025 pentru a combate poluarea de iarnă

Gopal Rai, ministrul mediului din Delhi, a explicat motivul acestei decizii: „Având în vedere creşterea poluării în timpul iernii, a fost impusă o interdicţie privind producţia, depozitarea, vânzarea şi utilizarea petardelor de astăzi până la 1 ianuarie”.

Ministrul a făcut apel la cooperarea cetăţenilor: „Guvernul din Delhi a emis instrucţiuni cu privire la interdicţie şi solicităm cooperarea tuturor locuitorilor din Delhi”.

Comitetul de Control al Poluării din Delhi a oferit detalii suplimentare despre implementarea interdicţiei: „Interdicţia se aplică tuturor formelor de petarde, inclusiv celor vândute online, şi urmăreşte să abordeze creşterea nivelului de poluare care se agravează în timpul iernii din cauza arderii stufului, a vitezei mai scăzute a vântului şi a altor factori sezonieri”.

Poliţia din Delhi va fi responsabilă de aplicarea acestei interdicţii, fiind obligată să prezinte rapoarte zilnice Comitetului de Control al Poluării, anunţă The Hindu.

Autorităţile au avertizat că vor fi luate măsuri stricte împotriva celor care încalcă ordinul.

Decizie vine în contextul în care Delhi se confruntă anual cu niveluri periculoase de poluare a aerului în timpul lunilor de iarnă, iar guvernul caută soluţii pentru a ameliora situaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
petarde,
interzicere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici