Industria de beauty din România, la un pas de colaps. Asociaţia industriei cere ajutor

Industria de Beauty e greu lovită de pandemie şi cere oprirea concurenţei neloiale. Asociaţia Naţională de Beauty din România (ANSBR), organizaţia profesioniştilor din sectorul de înfrumuseţare, cere şi reintroducerea legii uceniciei.

Urmărește
1164 afișări
Imaginea articolului Industria de beauty din România, la un pas de colaps. Asociaţia industriei cere ajutor

Industria de beauty din România, la un pas de colaps. Asociaţia industriei cere ajutor

Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Beauty din România (ANSBR), organizaţia profesioniştilor din sectorul de înfrumuseţare, avertizează Guvernul că pandemia a adus industria locală de beauty la un pas de colaps.

Potrivit reprezentanţilor ANSBR, vechile derapaje şi inechităţi legislative s-au acutizat, concurenţa neloială reprezentată de munca la negru a ajuns la cote alarmante, iar ajutoarele care ar urma să mai compenseze din pierderile ultimului an încă se lasă aşteptate.

„Pentru a mai limita din efectele devastatoare ale pandemiei asupra industriei de beauty, solicităm Ministerului Economiei implementarea de urgenţă a programelor menite să asigure supravieţuirea companiilor şi păstrarea locurilor de muncă din acest sector. De asemenea, acum se simt cel mai bine limitările şi neajunsurile legislaţiei care ne reglementează industria, aşa că dorim modificări substanţiale, care să permită dezvoltarea afacerilor oneste din domeniu. Membrii Asociaţiei Naţionale a Specialiştilor în Beauty din România reprezintă profesionişti şi companii care vor să îşi respecte obligaţiile către stat, dar care sunt oprite din dezvoltare de restricţiile impuse în pandemie, fără ca acestea să fie urmate de măsuri compensatorii. În acest timp, se dezvoltă o concurenţă neloială, reprezentată de munca la negru, în spaţii neconforme şi în care niciun venit nu este fiscalizat”, a declarat Cristi Paşcu, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Specialiştilor în Beauty din România.

Reprezentanţii asociaţiei spun că respectarea normelor sanitare impuse de pandemie a generat costuri mari, în timp ce veniturile au scăzut semnificativ din cauza restricţiilor şi opinează că o flexibilizare a condiţiilor de angajare, cu plata contribuţiilor pentru perioada lucrată efectiv de salariat şi nu limitată la un program fix, ar fi o soluţie benefică.

„De asemenea, în opinia ANSBR, o soluţie pentru calificarea şi perfecţionarea specialiştilor din industria de beauty ar fi reintroducerea legii uceniciei. Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Beauty din România a identificat o listă lungă de probleme pe care industria le are pe plan local, iar pentru cele mai multe propune soluţii decidenţilor. De exemplu, normele privind curăţarea, sterilizarea şi dezinfecţia în saloanele de înfrumuseţare sunt cel puţin exagerate, fiind asemănătoare cu cele din unităţile medicale. Propunerea Asociaţiei este stabilirea unor noi standarde pentru industrie plecând de la specificul activităţii. În fiecare caz, modul de acţiune este unul cât se poate de clar şi se aplică unitar: În cadrul ANSBR sunt dezbătute toate problemele reclamate de membri, iar după o analiză complexă sunt propuse soluţii, care apoi vor fi promovate în cadrul dialogului cu autorităţile”, potrivit comunicatului organizaţiei profesioniştilor din sectorul de înfrumuseţare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici