- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Industria dezvoltatoare de jocuri video din România şi-a dublat cifra de afaceri în ultimii 5 ani
Industria dezvoltatoare de jocuri video din România şi-a dublat cifra de afaceri în ultimii 5 ani
Cifra reprezintă o creştere de 20% faţă de 2020 şi este de peste 2 ori mai mare decât cea din 2016. Datele sunt oferite de studiul anual realizat de RGDA (Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România). În plus, în studiourile româneşti lucrează în prezent 6.700 de specialişti, cea mai mare creştere de la an la an a numărului de angajaţi din industria creativă, de 13% faţă de 2020.
În 2021, studiourile dezvoltatoare de jocuri video au lansat peste 20 de titluri, printre cele mai notabile numărându-se Tom Clancy’s Ghost Recon Frontline (Ubisoft Romania), Sniper Champions, Asphalt 9: Legends pentru Nintendo Switch (Gameloft Romania) şi FIFA 22 (Electronic Arts Romania). Dintre jocurile dezvoltate de studiourile independente româneşti care s-au bucurat de succes se numără Tetris Beat (Amber Studio), Unbound: Worlds Apart (Alien Pixel Studios) sau Tadpole Tales (Andrew Cretu, Giacomo Autili şi Tomer Barnea).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Industria locală continuă să se bucure de un interes considerabil al dezvoltatorilor internaţionali. În 2021, studioul românesc AMC România a fost preluat de Keywords Studios iar Funcom, cel mai mare dezvoltator de jocuri din Norvegia, şi studioul polonez Ten Square Games, dezvoltator de jocuri pentru mobile, au deschis birouri în Bucureşti.
“2021 reprezintă pentru industria dezvoltatoare de jocuri video din România unul din anii cu cele mai mari creşteri din istorie. Este o industrie din ce în ce mai atractivă pentru investitori, companii multinaţionale, şi chiar pentru autorităţi, având în vedere că rata de profitabilitate a acestui sector este de 2 ori mai bună decât media naţională. Ne bucură mult faptul că a fost un an în care au intrat pe piaţa locală noi companii multinaţionale de renume în industrie, este încă o dovadă pentru potenţialul României ca hub regional,” a precizat Cătălin Butnariu, preşedinte al RGDA.
Cele mai importante 10 companii româneşti în 2021 după cifra de afaceri sunt Ubisoft România, Electronic Arts România, Amber Studio, Gameloft România, Playtika, Green Horse Games, Quantic Lab, eRepublik, AMC România şi Studio Firefly.
Studiul a fost anunţat în premieră la Dev.Play, conferinţa dezvoltatorilor de jocuri video din România şi Europa de Est, ce are loc pe 24-25 octombrie la Bucureşti.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
astăzi, 22:36