- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.04.2017, 16:12)
- Radu Tutulan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Înfiinţarea a încă 10 noi societăţi comerciale subordonate Primăriei Capitalei, aprobată de CGMB
Primarul General al Capitalei a declarat, marţi, că a propus înfiinţarea a încă 10 noi societăţi comerciale subordonate Primăriei Generale deoarece actualul sistem de Regii Autonome şi Administraţii lucrează foarte lent şi este căpuşat de "băieţii deştepţi abonaţi la contractele cu primăria".
Urmărește
1251 afișări
Înfiinţarea a încă 10 noi societăţi comerciale subordonate Primăriei Capitalei, aprobată de CGMB (Imagine: Alexandra Pandrea/ Mediafax Foto)
"Au fost aşa-numiţii băieţi deştepţi, care şi acum încearcă să ne oprească. Eu nu doresc să mai realizăm pasaje în 10 ani, când în alte state europene se realizează în 2-3 ani. În momentul în care avem o idee şi considerăm că este necesar să construim un pod, un pasaj, o supralărgire, o parcare, dacă rămânem cu sistemul vechi, nu terminăm nimic în actualul mandat. Pentru că SF-urile (Studiile de Fezabilitate) vor dura 2 ani, consultanţele 2 ani, încheierea contractului 2 ani, deci ne-ar trebui o viaţă. Stă Primarul General şi se uită la un grup de lucru cum se ceartă între ei, constructorul, consultantul, proiectantul, şi nu are ce să facă, pentru că s-a semnat un contract păgubos. Şi consultanţii, şi proiectanţii şi constructorii s-au îmbogăţit, iar pe mine nu mă deranjează că s-au îmbogăţit, ci că nu termină aceste lucrări. De aceea vreau să mergem pe acest sistem de Societăţi care să ia în serios toate obiectivele. Credeţi că terminăm un cartier de locuinţe în sistemul vechi? Nu terminăm niciun cartier de locuinţe, nu construim niciun spital, nu facem nimic, vă garantez! Pentru că SF-urile durează 2 ani, licitaţiile 3 ani, certurile între ei vreo 4 ani, de aceea am avut un pod celebru terminat în 10 ani. ", a declarat Gabriela Firea, marţi, la şedinţa Consiliului General a Municipiului Bucureşti (CGMB).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Reacţia Primarului General al Capitalei a venit ca urmare a criticilor aduse de consilierii USR şi PNL proiectelor de înfiinţare a încă 10 noi Societăţi Comerciale pe acţiuni care să fie subordonate Primăriei Generale a Bucureştiului, aceştia susţinând că noile companii nu vor aduce beneficii reale municipalităţii, ci ar putea deveni o sursă de îmbogăţire a apropiaţilor actualei conduceri a Primăriei Capitalei.
În ciuda opoziţiei consilierilor USR şi PNL, majoritatea PSD - ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucureşti a reuşit, cu voturile venite şi din partea consilierilor PMP, respectiv cu 30 de voturi pentru şi 9 împotrivă, să aprobe înfiinţarea celor 10 noi societăţi comerciale, între se numără şi ,,Compania Municipală Tehnologia Informaţiilor Bucureşti”. Activitatea companiei se va concentra pe instalarea maşinilor şi echipamentelor industriale, editare a altor produse software, telecomunicaţii prin reţele de cablu, telecomunicaţii prin satelit, activităţi de realizare a software-ului la comandă, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web, activităţi ale agenţiilor de ştiri, sau activităţi ale bazelor sportive.
De asemenea, marţi, s-a decis şi înfiinţarea ,,Companiei Municipale Sport pentru Toţi - Bucureşti”, care să se ocupe de administrarea, construirea şi dezvoltarea bazelor sportive şi terenurilor de sport din Capitală, a ,,Companiei Municipale de Management a Transportului Bucureşti”, care să se ocupe de transportul local de persoane, şi a ,,Companiei Municipale Imobiliare Bucureşti”, care să se ocupe în mod unitar de fondul locativ al Capitalei. Celelalte Societăţi Comerciale înfiinţate, marţi, prin decizia CGMB, sunt "Compania Municipală Publicitate şi Afişaj Bucureşti", "Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti", "Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti", "Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti", "Compania Municipală Protecţie Civilă şi Voluntariat Bucureşti" şi "Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti".
Toate aceste companii vor avea doi acţionari: Municipiul Bucureşti prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care va deţine 99.9% din acţiuni, şi SC Service Ciclop SA, care va deţine 0,1% din acţiuni. Capitalul social al fiecărei societăţi va fi de 120.000 de lei. Societăţile vor avea toate sediul la aceeaşi adresă, pe strada Aristide Demetriade nr. 2, et 2, imobil aflat în proprietatea Apa Nova, care pune la dispoziţia municipaităţii acest spaţiu printr-un contract de comodat încheiat de compania de apă a Capitalei cu Primăria Municipiului Bucureşti.
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat la finalul lunii martie înfiinţarea altor zece companii pe acţiuni propuse de primarul general Gabriela Firea, care ar urma să se ocupe de activităţi de arhitectură, inginerie şi servicii de consultanţă, producerea, transportul şi distribuţia energiei electrice, consolidări, construcţia de drumuri şi poduri, gestionarea locurilor de parcare, managementul traficului, activităţi medicale, turism, administrarea spaţiilor verzi şi agrement.
Citeşte şi: Şeful Societăţii de Microbiologie: Alte două persoane au murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 21
Citeşte şi: Comisia SRI: Proiectul SII Analitycs a fost atribuit corect, potrivit Ministerului Comunicaţiilor şi MDRAP
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care fiii ei nu vor să părăsească vila lui Prigoană
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe