Influencerul care recomanda tratarea Covid cu ivermectină a murit

Influencerul anti-vaccin Danny Lemoi care recomanda tratarea Covid cu ivermectină şi a cancerului cu seminţe de caise a murit.

Urmărește
1811 afișări
Imaginea articolului Influencerul care recomanda tratarea Covid cu ivermectină a murit

Sursa foto: Twitter

Danny Lemoi sfătuia pe Telegram tratarea Covid-19 cu un medicament antiparazitar pentru animale, ivermectina, şi cancerul cu seminţe de caise. Influencerul a fost găsit mort pe 3 martie în locuinţa sa din Rhode Island, SUA. El avea 50 de ani şi lua medicamentul zilnic din 2012, după ce a fost diagnosticat cu boala Lyme, conform Mirror.

Pe canalul Telegram pe care l-a fondat, răspândea comunităţii de peste 136.000 de abonaţi teorii antiştiinţifice şi pseudo-medicale. Ivermectina veterinară, un medicament folosit de obicei pentru a îndepărta paraziţii intestinali din stomacul cailor, s-a numărat printre produsele cele mai sponsorizate de influencer împotriva Covid-19, în detrimentul vaccinurilor normale.

Lemoi susţinea că medicamentul l-a ajutat să îşi regenereze muşchiul cardiac. Cu toate acestea, unii dintre adepţii lui Lemoi au raportat că au avut diverse efecte secundare în urma administrării medicamentului, inclusiv convulsii, probleme pulmonare şi cardiace.

Când unii membri ai grupului au atribuit moartea acestuia utilizării fără măsură a Ivermectinei de uz veterinar, au fost loviţi de o avalanşă de critici şi de acuzaţii de dezinformare din partea majorităţii membrilor.

Rudele influencerului în vârstă de 50 de ani au declarat pentru Vice că bărbatul a murit din "cauze naturale", fără a da alte detalii.

Ivermectina veterinară a fost unul dintre medicamentele "preferate" ale anti-vacciniştilor în timpul pandemiei. Răspândirea diverselor teorii pseudoştiinţifice despre acesta împotriva Covid-19 a determinat Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) să recomande pe site-ul său web să nu se folosească medicamentul ca tratament împotriva Covid-19, deoarece eficacitatea sa împotriva virusului nu este dovedită ştiinţific.

Mai mult, influencerul recomanda consumul a zeci de seminţe de caise în fiecare zi pentru a vindeca şi preveni cancerul. Influencerul însuşi susţinea că mânca până la 30 pe zi. Iar mulţi dintre adepţii săi l-au imitat. Asta în ciuda avertismentelor a numeroase studii medicale, care atrag atenţia că seminţele de caise, dacă sunt ingerate, pot provoca o intoxicaţie cu cianură în timpul fazei de digestie. Potrivit Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (Efsa), otrăvirea cu cianură poate provoca greaţă, febră, dureri de cap, insomnie, sete, letargie, nervozitate, diverse tipuri de dureri la nivelul articulaţiilor şi muşchilor, precum şi o scădere a tensiunii arteriale. În cazuri extreme, este fatală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici