- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Infracţiuni financiare grave. Prejudiciul ajunge la 28 milioane de lei
Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, fiind vizat un grup infracţional care, în numele unor contracte false cu instituţii ale statutului, a înşelat o firmă cu 28 milioane de lei.
Procurorii DIICOT şi poliţiştii din Ilfov fac, joi, 23 de percheziţii domiciliare în Ilfov şi Bucureşti, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave şi tăinuire.
Practic, în 2021, asociatul unic al unei societăţi comerciale, cetăţean străin, împreună cu alte trei persoane, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat alţi trei membri, în scopul prejudicierii unei alte societăţi comerciale, prin crearea unor false relaţii comerciale, prejudiciul adus victimei ridicându-se la aproximativ 28.000.000 lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
În acest sens, liderul grupului infracţional i-a prezentat persoanei vătămate parte din membrii grupului ca fiind persoane influente în mediul de afaceri, cu contracte încheiate cu instituţii ale statutului, în scopul de a o determina să încheie contracte cu societatea sa, informează DIICOT.
Pentru a întări convingerea victimei că relaţia comercială va fi benefică pentru ambele părţi, membrii grupului infracţional au contractat aproximativ 2.500 tone de produse agricole care s-au livrat parţial (1.150 tone), iar pentru inducerea în eroare a persoanei vătămate au fost emise bilete la ordin pentru restul cantităţii. Următorul contract având ca obiect 220 de autovehicule de transport a fost prezentat tot ca o achiziţie destinată unei instituţii publice, ce urma să fie achitat tot cu bilete la ordin, persoana vătămată livrând 80 de astfel de autovehicule, pe care membrii grupului le-au depozitat în diverse locaţii, în vederea valorificării.
La data scadentă, persoana vătămată a constatat că biletele la ordin emise pentru ambele contracte nu aveau acoperire.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.