- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Înmatriculările ilegale de maşini de lux: funcţionarii cereau între 2.000 şi 3.000 euro pentru un autoturism
Anchetatorii în cazul înmatriculării ilegale de maşini de lux au stabilit că funcţionarii implicaţi în astfel de activităţi luau între 2.000 şi 3.000 de euro pentru înmatricularea unui autoturism, fiind cercetaţi un agent de la Direcţia Înmatriculări, doi de la Poliţia Capitalei şi trei de la RAR.
Înmatriculările ilegale de maşini de lux: funcţionarii cereau între 2.000 şi 3.000 euro pentru un autoturism (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Ancheta în acest caz, coordonată de Parchetul Capitalei, a fost declanşată în urma unei sesizări a DGA, făcute în luna mai, când s-a descoperit că un agent de la Direcţia de Înmatriculări şi Permise Auto se ocupa cu înmatriculări false şi falsificări de acte, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai DGA.
Până în prezent s-a stabilit că au fost înmatriculate fraudulos cel puţin 25 de maşini, provenind din Bulgaria, Serbia, Spania, Croaţia, Germania, România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Potrivit surselor citate este vorba de maşini mărcile BMW, Mercedes şi Volkswagen.
Funcţionarii implicaţi în aceste activităţi ilegale luau între 2.000 şi 3.000 de euro pentru a înmatricula fraudulos o maşină, au spus reprezentanţii DGA.
Prejudicul stabilit până în prezent este de 200.000 de euro, dar este posibil ca valoarea acestuia să crească, confrom surselor citate.
În urma anchetei s-a constatat că sunt implicaţi, până în prezent, un agent de la Direcţia Înmatriculări, doi de la Poliţia Capitalei şi trei de la Registrul Auto Român.
Echipaje ale DGA şi ale Jandarmeriei fac, miercuri dimineaţă, 44 de percheziţii la mai multe servicii de înmatriculări şi permise auto din Capitală, precum şi la locuinţe, vizând destructurarea unei reţele de hoţi de maşini care, cu ajutorul unor funcţionari publici, înmatriculau vehiculele furate.
Percheziţiile au loc în Capitală, inclusiv la Serviciul Înmatriculări şi Permise Auto, precum şi în judeţele Ilfov, Constanţa, Giurgiu şi Suceava, potrivit DGA.
Anchetatorii urmează să pună în aplicare 50 de mandate de aducere.
În acest dosar, coordonat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, începând de la 1 august au fost deja puse sub învinuire 36 de persoane, printre care angajaţi ai Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Bucureşti şi ai Registrului Auto Român.
Hoţii ar fi închiriat, în perioada 2009-2011, maşini de lux din Spania sau Italia, pe care le aduceau în România. În ţară, cu ajutorul unor angajaţi ai serviciilor de înmatriculări şi ai RAR, ei le înmatriculau şi înregisrau în evidenţele româneşti.
Acuzaţiile formulate de procurori sunt dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, uz de fals, tăinuire, favorizarea infractorului, divulgarea unor informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis sau cu permisul anulat.
Ancheta a fost derulată cu sprijinul DGIPI şi SRI, precum şi cu cel al forţelor special ale Jandarmeriei Române.
Cristian Munteanu este unul dintre cei vizaţi în această anchetă au dcelarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai DGA.
El este cercetat pentru tăinuire, potrivit surselor citate.
Munteanu va fi dus la audieri pentru a da declaraţii în legătură cu acuzaţiile care-i sunt aduse în acest dosar.
În luna aprilie, procurorii Parchetului Capitalei au început urmărirea penală pe numele a nouă persoane în cazul unor furturi de maşini de lux, printre cei acuzaţi fiind mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu şi fostul portar al echipei de fotbal Dinamo, Cristi Munteanu. Ei sunt cercetaţi pentru înşelăciune, fals în declaraţii, instigare la fals intelectual şi tăinuire.
Cristi Munteanu este cercetat în libertate, pentru tăinuire, cu interdicţie de a părăsi localitatea, măsură dispusă de către procurorul de caz.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO