- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (17.05.2019, 11:12)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
INSCOP Research: Aproape două treimi din populaţie susţin unirea României cu Republica Moldova
Aproape două treimi din populaţie susţin unirea României cu Republica Moldova şi puţin peste jumătate dintre respondenţi consideră că, în cazul ipotetic al unui asemenea eveniment, ţara noastră ar deveni mai puternică, conform sondajului realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS.
Urmărește
1088 afișări
INSCOP Research: Aproape două treimi din populaţie susţin unirea României cu Republica Moldova
Potrivit sondajului de opinie publică la nivel naţional, realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS - Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române, aproximativ 8 din 10 respondenţi declară că se simt mândri că sunt români şi totodată sunt de părere că România trebuie să protejeze drepturile minorităţilor pe teritorul său.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Aproape două treimi din populaţie susţin Unirea României cu Republica Moldova şi puţin peste jumătate dintre respondenţi consideră că, în cazul ipotetic al unui asemenea eveniment, ţara noastră ar deveni mai puternică.
84% dintre participanţii la sondaj declară că se simt mândri că sunt români, în timp ce 10,4% afirmă contrariul. 5,6% nu ştiu sau nu răspund.
Chestionaţi cu privire la cunoaşterea limbii române, 94,8% dintre cei respondenţi sunt de părere că acest aspect trebuie să fie o obligaţie pentru orice cetăţean român, 3,7% afirmă contrariul, iar 1,5% nu ştiu sau nu răspund.
62,2% dintre cei intervievaţi apreciază că au o bună cunoaştere a istoriei românilor, în timp ce 34% consideră că nu cunosc suficient de bine acest subiect. Procentul non-răspunsurilor este de 3,8%.
80,3% dintre respondenţi sunt de părere că România trebuie să protejeze drepturile minorităţilor naţionale de pe teritoriul său, 9,9% au o opinie contrară. 9,8% nu ştiu sau nu răspund.
65,1% sustin Unirea României cu Republica Moldova, iar 22% se opun. 12,9% este procentul non-răspunsurilor.
În cazul ipotetic al unirii României cu Republica Moldova, 53,6% dintre cei intervievaţi consideră că ţara noastră ar deveni mai puternică, iar 23,1% că ar deveni mai slabă. 23,2% nu ştiu sau nu răspund.
Părerile privind regimul comunist sunt împărţite. 27,2% consideră că regimul comunist a făcut mai mult bine României, 29,6% că a făcut mai mult rău ţării, în timp ce 34,3% aleg varianta de răspuns ”Lucrurile sunt mai complicate. Comunismul din anii 50 este una, cel din vremea lui Ceauşescu este cu totul altceva”. Procentul non-răspunsurilor este 8,9%.
Sondajul de opinie publică la nivel naţional a fost realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS - Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române. Datele sondajului de opinie au fost culese la nivel naţional în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019.
Volumul eşantionului a fost de 1.050 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României, neinstituţionalizată, cu vârsta de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. Sondajul a fost realizat pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor în toate judeţele României şi în sectoarele Municipiului Bucureşti. Eşantionul de tip multi-stratificat, probabilistic a fost validat pe baza datelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe