- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Înscrierile pentru admiterea în învăţământul superior încep duminică
Înscrierile pentru admiterea în anul academic 2009-2010 încep duminică, la Universitatea Bucureşti, luni, la Facultatea de Medicină, ASE şi Universitatea Politehnică - unde a fost şi o sesiune de preînscrieri - şi în 19 iulie la Academia de Poliţie.
Înscrierile pentru admiterea în învăţământul superior încep duminică (Imagine: Mediafax Foto)
Preînscrierea reprezintă înregistrarea datelor personale şi a opţiunilor privind facultăţile la care candidatul doreşte să se înscrie.
Pentru înscriere la Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB), candidatul trebuie să se prezinte la secretariatele facultăţilor în perioada 13-17 iulie - sesiunea întâi -, respectiv - sesiunea a doua (doar pentru facultăţile cu concurs de dosare), conform calendarului admiterii în UPB pentru depunerea fişelor de înscriere şi a celorlalte documente necesare. Concursul are loc în perioada 20-21 iulie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Înscrierile la Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti se fac, în perioada 13 - 17 iulie (de luni până vineri), între orele 9.00 şi 15.00, şi, respectiv, 18 şi 19 iulie (sâmbătă şi duminică), între orele 9.00 şi 13.00.
Pentru anul universitar 2009-2010 vor fi 790 de locuri, împărţite între cele patru facultăţi.
Astfel, pentru Facultatea de Medicină sunt disponibile 400 de locuri, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 120 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 150 de locuri şi pentru Facultatea de Asistenţă Medicală şi Moaşe (FAMM), 120 de locuri.
Taxa de înscriere la examen este de 200 lei, iar taxa pentru modul de studiu cu taxa (48% din locurile bugetate) va fi de 6.000 lei pe an.
Durata examenului va fi de trei ore pentru Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, două ore pentru specializarea Moaşe şi Asistenţă Medicală şi 90 minute pentru celelalte specializări ale FAMM.
Corectarea tezelor se va face în sala de concurs, în prezenţa candidaţilor. Rezultatele finale şi lista candidaţilor admişi vor fi afişate la avizierele facultăţilor în cel mult 48 de ore de la terminarea probei.
Înscrierile la cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti încep duminică.
Pentru absolvenţii de liceu sau pentru cei care doresc să-şi continue pregătirea într-o instituţie de învăţămînt superior, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţie 4.385 de locuri la buget şi 8.515 de locuri cu taxă.
Dosarele se depun la secretariatele facultăţilor, care funcţionează în această perioadă, de luni pînă vineri, între orele 9.00 şi 14.00, precum şi sâmbătă şi duminică, între orele 9.00 şi 12.00.
La Universitatea din Bucureşti, modalitatea de admitere variază în funcţie de forma de învăţămînt, domenii şi specializări.
Pe de o parte se organizeză concurs de dosare la următoarele facultăţi şi departamente: Administraţie şi Afaceri, Biologie, Chimie, Fizică, Filosofie, Geologie şi Geofizică, Geografie (ID, FR), Istorie, Litere (pentru domeniile de licenţă: Limbă și Literatură, ştiinţe ale comunicării şi ştiinţe administrative, zi), Limbi şi Literaturi Străine (italiană, portugheză, rusă, maghiară, slave, filologie clasică, neogreacă, limbi moderne aplicate, rromani), Matematică şi Informatică (ID), Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (pedagogie, psihopedagogie specială şi psihologie - ID), Sociologie şi Asistenţă Socială, Teologie Ortodoxă, Teologie Romano-Catolică, Departamentul de Tehnologii (Tehnologia Informaţiei - ID) Departamentul pentru Învăţămînt la Distanţă - CREDIS.
Pe de altă parte, se vor susţine examene la următoarele facultăţi: Drept, Geografie - zi, Jurnalism și Ştiinţele Comunicării, Litere (specializările Comunicare şi Relaţii Publice şi Studii Europene), Limbi şi Literaturi Străine (engleză, studii americane, franceză, germană, spaniolă, arabă, chineză, japoneză, traducere şi interpretare), Matematică şi Informatică - zi, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (Psihologie - zi), Teologie Ortodoxă (Pastorală, Artă Sacră) şi Departamentul de Tehnologii (Tehnologia Informaţiei - zi). La Facultatea de Ştiinţe Politice examenul oral constă într-un interviu.
Astfel, înscrierile au loc în intervalul 12-18 iulie, iar examenele se vor susţine între 20-25 iulie. Rezultatele vor fi afişate în 28 iulie.
La Academia de Studii Economice (ASE), taxa de înscriere este de 70 de lei, pentru fiecare oţiune.
Pentru admiterea anul I zi - ciclul licenţă, înscrierile au loc în perioada 13-17 iulie.
Potrivit graficului de admitere, afişarea listei de candidaţi pe săli de concurs are loc, în perioada 18-19 iulie, iar examenele sunt programate între 20 şi 22 iulie.
Listele se vor afişa, în funcţie de punctajul obţinut şi opţiunile de prioritate, în intervalul 21-23 iulie, iar depunerea diplomelor de bacalaureat în original şi plata a jumătate din taxa anuală se pot face între 26-27 iulie şi, respectiv, 4-6 august. Afişarea listelor finale pentru locurile de la buget şi cele cu taxă taxă va fi până în 8 august.
La Academia de Poliţie, înscrierea candidaţilor are loc în 19 iulie 2009, între orele 8.00 şi 13.00. Concursul, etapa I - probele eliminatorii - va fi în intervalul 20-26 iulie, pauza tehnică în 27 iulie, iar lista candidaţilor admişi pentru susţinerea probelor scrise va fi afişată în 27 iulie.
Etapa a II-a - susţinerea probelor scrise - are loc între 28 si 29 iulie, iar rezultatele la probele scrise vor fi afişate în 30 iulie.
Prezentarea candidaţilor admişi este în 31 iulie.
Eventualele contestaţii vor fi depuse în 31 iulie, 8.00 sau 1 august, oraa 12.00, iar evaluarea contestaţiilor se face în 2 august.
Numărul de locuri propuse pentru învăţământul la zi este de 600, astfel, la Poliţie - Ordine şi siguranţă publică - 360 locuri, din care 10 locuri pentru tineri de etnie rromă, la Drept - 50 locuri, la Poliţie de frontieră - Ordine şi siguranţă publică - 60 locuri, din care 2 locuri pentru tineri de etnie rromă, la Jandarmi - Ordine şi siguranţă publică - 80 locuri, din care 3 locuri pentru tineri de etnie rromă, iar la Penitenciare - 50 de locuri.
De asemenea, la învăţământul cu frecvenţă redusă sunt 49 de locuri, din care la Poliţie - 35 locuri, la Poliţia de frontieră - 6 locuri şi la Jandarmi - 8 locuri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO