- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Inspecţia Muncii: Peste 117.000 de noi contracte de muncă, înregistrate în perioada 2 - 9 mai
Peste 117.000 de contracte individuale de muncă au fost înregistrate, la nivel naţional, în perioada 2 - 9 mai iar valoarea amenzilor pentru munca la negru depăşeşte 3,7 milioane de lei, informează marţi Inspecţia Muncii (IM).
Inspecţia Muncii: Peste 117.000 de noi contracte de muncă, înregistrate în perioada 2 - 9 mai (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
Potrivit sursei citate, în total au fost înregistrate 117.587 de noi contracte de muncă.
"Intensificarea controalelor şi colaborarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Jandarmeria Română şi Garda Financiară au dus la următoarele rezultate: 3.065 de controale efectuate pentru identificarea cazurilor de muncă fără forme legale, 586 de persoane depistate că munceau fără forme legale de angajare, 305 de sancţiuni contravenţionale aplicate pentru utilizarea forţei de muncă fără forme legale de angajare, 5.498.600 de lei total amenzi aplicate, din care 3.742.500 de lei amenzi pentru muncă fără forme legale", se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Inspecţia Muncii precizează că, în perioada următoare, activitatea de control va avea aceeaşi intensitate, obiectivul principal rămânând încheierea a cât mai multe contracte individuale de muncă şi înregistrarea lor în REVISAL.
Ministrul interimar al Muncii, premierul Emil Boc, a anunţat, luni, că scopul noii legislaţii, de a crea noi locuri de muncă, a fost atins, iar acest lucru nu poate fi făcut în lipsa unor "controale încrucişate şi complexe".
Principalele domenii în care au fost încheiate noi contracte de muncă sunt: construcţiile (aproximativ 22.000), comerţ şi ridicata cu amănuntul şi industria prelucrătoare (câte 20.000), hoteluri şi restaurante (7.000), tranzacţii imobiliare (6.000), transport (5.000) agricultură (4.100) sau activităţi administrative (aproximativ 3.500).
"Aceste controale vor continua în toată luna mai, dar şi în iunie. Doar prin verificarea riguroasă putem să ne asigurăm că legea se respectă. Această bătălie cu munca la negru şi cu evaziunea fiscală va fi continuată în fiecare zi. Am dispus să se continue această activitate", a mai declarat ministrul interimar al Muncii.
Emil Boc le-a transmis angajatorilor că, odată cu intrarea în vigoare a noii legislaţii a muncii, nu mai merită să folosească munca la negru.
"Mai sănătos este să-i faci carte de muncă şi să dormi liniştit. Este mai mare amenda decât dacă îi faci carte de muncă", a mai spus Boc.
Pe de altă parte, premierul a precizat că scopul noului Cod al Muncii nu este să trimită angajatorii la închisoare, dar că aceştia trebuie să ştie că dacă merg până la extreme pot ajunge şi acolo.
Emil Boc a mai spus că încă nu au fost centralizate cazurile penale, dar că o situaţie de acest gen va fi gata la sfârşitul săptămânii viitoare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO