- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Inspectoratele judeţene ale Poliţiei de frontieră, înlocuite ca urmare a înfiinţării Gărzii de Coastă
Poliţia de frontieră va înfiinţa inspectorate teritoriale la fiecare graniţă a României cu statele vecine, iar inspectoratele judeţene existente în prezent vor fi înlocuite cu servicii teritoriale, ca urmare a adoptării în Parlament a proiectului de lege privind înfiinţarea Gărzii de Coastă.
Inspectoratele judeţene ale Poliţiei de frontieră, înlocuite ca urmare a înfiinţării Gărzii de Coastă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat al Ministrerului Administraţiei şi Internelor (MAI), actul normativ aprobat de Camera Deputaţilor (Cameră decizională) aduce modificări în structura organizatorică a Poliţiei de Frontieră.
Conform documentului citat, astfel poate fi asigurat un înalt nivel de supraveghere şi control la frontiera maritimă şi fluvială a României, ministrul de Interne, Traian Igaş, spunând că resursele umane sunt gestionate mai bine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Adoptarea acestei legi reprezintă încă un pas în procesul de reformă şi modernizare a Ministerului Administraţiei şi Internelor. Noua configuraţie ne permite să gestionăm mai bine resursa umană pe care o avem la dipoziţie şi, în acelaşi timp, să avem un plus de eficienţă la frontierele României", susţine ministrul Traian Igaş, citat în comunicatul MAI.
MAI precizează că noua structură va permite coordonarea unitară a activităţilor specifice derulate, asigurarea unui înalt nivel de supraveghere şi control la frontiera maritimă a României, combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de responsabilitate.
Din informaţiile MAI, la nivelul Uniunii Europene, din 27 de state componente, un număr de 24 au zonă de coastă sau frontieră maritimă, iar din cele 24, un număr de 20 de ţări au Gardă de Coastă.
Potrivit MAI, prin politica maritimă integrată, Uniunea Europeană doreşte să realizeze guvernarea maritimă a statelor membre, recunoscând importanţa pe care o au mările Europei pentru dezvoltarea economică şi securitatea statelor membre.
"Riscurile şi ameninţările la adresa intereselor Europei - migraţia ilegală, traficul cu fiinţe umane, contrabanda, traficul de droguri, pirateria, terorismul, pescuitul ilegal şi poluarea generată de către nave sau sinistre navale - necesită un control eficient, exercitat printr-un management integrat al spaţiilor maritime", se mai arată în comunicatul MAI.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO