- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Instanţa a început judecarea cererii de arestare a lui Costiniu, Căşuneanu şi Locic
Judecătorul Corina Jîjie a început, vineri, în jurul orei 8.00, judecarea cererii procurorilor anticorupţie privind arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a judecătorului Florin Costiniu şi oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, reţinuţi în urmă cu o zi într-un caz de corupţie.
Instanţa a început judecarea cererii de arestare a lui Costiniu, Locic şi Căşuneanu
Discuţiile au fost suspendate după ce avocatul Gheorghiţă Mateuţ a ridicat trei excepţii în dosarul privind cererea procurorilor de arestare preventivă, pentru 29 de zile, a lui Florin Costiniu, Marius Locic şi Costel Căşuneanu.
Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a invocat faptul că omul de afaceri Costel Căşuneanu nu a fost audiat de procurori înainte de propunerea de arestare preventivă. De asemenea, avocatul a invocat o problemă legată de ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, precum şi faptul că nu a fost motivată propunerea de arestare preventivă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
După aproximativ 45 de minute, instanţa a reluat judecarea, respingând excepţiile în acest dosar. Instanţa a decis audierea separată a celor trei, iar primul audiat este Costel Căşuneanu, Florin Costiniu şi Marius Locic fiind scoşi din sala de judecată.
Judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost reţinuţi, joi, de procurorii DNA.
Ei au fost duşi în arestul Direcţiei de Cercetări Penale. Senatorul Cătălin Voicu a fost arestat, în 30 martie, sub acuzaţiile de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.
În acest caz, inculpat principal este senatorul Cătălin Voicu. În rezoluţiile de începere a urmăririi penale şi în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale procurorii au reţinut următoarele: în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu, prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator, a primit de la un om de afaceri (Costel Căşuneanu-n.r.), în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Florin Costiniu, preşedintele Secţiei civile-n.r.), în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.
De asemenea, în luna august 2009, Cătălin Voicu, a pretins şi primit de la un alt om de afaceri (Marius Locic-n.r.) suma de 119.000 de lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte de natură penală. Pentru a disimula faptele de corupţie, Cătălin Voicu şi cumpărătorul de influenţă au întocmit documente financiar-contabile care atestă împrejurări nereale, susţine DNA.
În aceeaşi cauză, în a doua jumătate a anului 2009, Cătălin Voicu a cerut unor persoane cu influenţă în sfera politică să îi acorde sprijin politic în ocuparea unei funcţii în Guvernul României, în schimbul intervenţiilor sale pe lângă magistraţi din cadrul Tribunalului Bucureşti şi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea pronunţării unor hotărâri favorabile în care respectivele persoane aveau interese.
De asemenea, Cătălin Voicu a pretins unei persoane foloase patrimoniale constând în facilitarea obţinerii pentru firme aflate în sfera sa de interes a unor contracte de achiziţii publice la autorităţi contractante din judeţul Constanţa.
La data de 10 decembrie 2009, faţă de Cătălin Voicu s-a dispus urmărirea penală, iar la data de 11 decembrie 2009 s-a pus în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de trafic de influenţă. Ulterior, în 22 ianuarie 2010, respectiv la 11 februarie 2010 şi 12 februarie 2010, cercetările au fost extinse, fiind dispusă urmărirea penală faţă de Cătălin Voicu şi sub aspectul celorlalte infracţiuni menţionate în cererea de încuviinţare a arestării preventive, de către Senat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO