Instanţa anulează amenda aplicată liderului FSANP după mitingul poliţiştilor de la Cotroceni

Un judecător a decis anularea procesului-verbal prin care era obligat liderul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, la plata unei amenzi de 10.000 de lei, după ce a participat la mitingul poliţiştilor din septembrie 2010.

Urmărește
6 afișări

"Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) informează ca Judecatoria Sectorului 1 Bucureşti a decis anularea amenzii aplicate de către Jandarmeria Română urmare a mitingului de la 24 septembrie 2010 organizat cu participarea majoritară a poliţiştilor şi a angajaţilor din penitenciare, membri ai FSANP, prilej de supărare pentru locuitorul vremelnic al Palatului Cotroceni", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

În 17 iunie, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a admis plângerea lui Dumitraşcu şi a dispus: "Anularea procesului-verbal seria JR nr. 0146237/24.09.2010 şi exonerează petentul de plata amenzii în cuantum de 10.000 lei. Respinge cererea privind obligarea intimatei la plata de daune morale în cuantum de 10.000 lei, ca neîntemeiată".

Decizia instanţei poate fi contestată la Tribunalul Capitalei.

Liderul FSANP susţine că Jandarmeria i-a aplicat abuziv amenda de 10.000 de lei, făcând "oficiile de majordom al Palatului Cotroceni", după ce a demisionat Vasile Blaga din funcţia de ministrul de Interne.

În septembrie 2010 a avut loc un miting al poliţiştilor, care a adunat aproximativ 6.000 de poliţişti şi alţi sindicalişti din structurile de ordine publică, inclusiv penitenciare, şi fusese programat să se desfăşoare în Piaţa Victoriei, conform autorizaţiei emise de Primărie.

Planurile sindicaliştilor s-au schimbat brusc în timpul protestului şi aceştia au pornit în marş spre Palatul Cotroceni, unde vroiau să discute cu preşedintele Traian Băsescu. Jandarmii care asigurau ordinea publică la protest au părut depăşiţi de situaţie şi, fie din dorinţa de a nu genera o amplă bătaie în centrul Bucureştiului, fie dintr-o solidaritate tacită, au permis marşul spontan şi i-au însoţit pe protestatari până la Cotroceni, însă preşedintele s-a dovedit a fi indisponibil.

Lucrurile au părut a fi scăpate de sub control, în contextul în care poliţiştii au dat peste cap traficul în Capitală, au strigat injurii la adresa preşedintelui şi şi-au aruncat caschete, cu însemnele instituţiei pe care o reprezintă, în curtea Palatului Cotroceni. Totodată, mai mulţi poliţişti aveau tocurile pistoalelor la vedere, iar autorităţile au stabilit că unii ar fi avut armele la ei.

Astfel, Traian Băsescu şi Emil Boc au renunţat, o perioadă, la serviciile structurilor MAI, generând controverse privind însăşi legalitatea acestei decizii.

Mitingul poliţiştilor a condus, de asemenea, la demisia de onoare a lui Vasile Blaga din funcţia de ministru al Internelor, în 27 septembrie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici