Institutul Cantacuzino lucrează la noul Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepţie românească

Specialiştii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin. Medicamentul a depăşit etapa de laborator şi pe lângă metoda clasică, injectabilă, va fi comercializat sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursuleţ şi a unor spray-uri nazale.

Urmărește
3552 afișări
Imaginea articolului Institutul Cantacuzino lucrează la noul Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepţie românească

Institutul Cantacuzino lucrează la noul Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepţie românească

Reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino anunţă că reluarea producţiei de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepţie românească, a depăşit etapa de laborator.

Scopul este că produsul să ajungă pe piaţa de suplimente alimentare. Ca urmare, Polidinul va fi fabricat şi comercializat sub forme mai atractive pentru diferitele categorii de populaţie.

„În acest scop, s-a dezvoltat şi modernizat procesul de fermentaţie bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convenţională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obţine capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleţ (POLIDIN –O) şi spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se doreşte ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populaţie (copii, adulţi, vârstnici)”, au anunţat reprezentanţii institutului.

Specialiştii mai anunţă că vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piaţă şi sub formă de medicament cu administrare injectabilă. Toate activităţile se desfăşoară în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din institut în cadrul unui proiect al Ministerului Apărării Naţionale.

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului care era utilizat în perioada interbelică. Medicamentul a fost inventat la Institutul Cantacuzino în anul 1966 şi produs până în anul 2012.

El avea ca principal scop profilaxia, mai exact era utilizat pentru stimularea rezistenţei antiinfecţioase. Era utilizat şi ca tratament adjuvant în diverse infecţii (ale căilor respiratorii, uro-genitale, chiar şi gripa) şi arsuri.
 
Medicii recomandă administrarea lui în timpul anotimpurilor reci, când frecvenţa infecţiilor acute este ridicată.
 
Polidinul era alcătuit dintr-un amestec format din 13 specii bacteriene inactivate termic şi era administrat prin injecţie, asemănător unui vaccin.
 
În colectivul de cercetare care a elaborat această formulare s-a numărat şi şefa de producţie Sylvia Hoişie, considerată „mama Polidinului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici