Institutul de Sănătate Publică: 87 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat, vineri, că, în intervalul 5-9 martie, au fost confirmate încă 87 de cazuri de rujeoală în 15 judeţe, inclusiv în Capitală. Până vineri au fost raportate 11.123 de cazuri de rujeolă, din care 40 de decese.

Urmărește
123 afișări
Imaginea articolului Institutul de Sănătate Publică: 87 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână

Institutul de Sănătate Publică: 87 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână

Potrivit datelor Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în judeţul Suceava - 23, urmat de judeţul Brăila - 10, Constanţa - 9, Olt - 9, Prahova - 7, Bucureşti - 5, Neamţ - 5, Ialomiţa - 4, Braşov - 3, Călăraşi - 3, Iaşi - 3, Ilfov - 2 şi câte un caz în judeţele Giurgiu, Mureş, Satu Mare şi Vaslui.

Majoritatea (10.623) celor care s-au îmbolnăvit de rujeolă erau nevaccinaţi.

Din totalul de 11.123 de cazuri raportate, doar 373 fuseseră vaccinaţi o singură dată, iar 127 fuseseră vaccinaţi de două ori împotriva virusului rujeolic. Dintre cele peste 10.000 de persoane care s-au îmbolnăvit de rujeolă şi au fost nevaccinate, cei mai mulţi au fost copii. Astfel, un număr de 2.152 copii care s-au îmbolnăvit de rujeolă au vârsta de sub un an, 4.014 au vârste cuprinse între unu şi patru ani, 1.837 de copii cu vârste între cinci şi nouă ani, 825 de cazuri cu vârste între 10 şi 14 ani şi 536 de cazuri între 15 şi 19 ani.

În urmă cu o lună, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a explicat că, lunar, aproximativ 20.000 de părinţi refuză să îşi vaccineze copii.

"În aceste condiţii, cred că liberul arbitru nu ar trebui să funcţioneze, când este vorba de sănătatea copiilor şi o spun cu foarte mare responsabilitate. Cazurile cresc exponenţial. În ultima lună, am avut 64 de cazuri noi. Lucrurile vor evolua negativ din acest punct de vedere. Cred că nu mai putem să aşteptăm. Va trebui să avem o campanie pro-vaccinare, producătorii vor trebui să aibă campanii prin care să spună cât de benefică este vaccinarea şi că aceste vaccinuri nu au efecte negative. Văzând numărul de decese, pot să spun asta (că părinţii ar trebui să fie obligaţi să-şi vaccineze copiii -n.r.) cu tărie", a mai spus, în luna februarie, Sorina Pintea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici