- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (16.05.2013, 14:13)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Institutul Naţional de Sănătate Publică: În România, nu avem suspiciuni de infecţii cu noul coronavirus. Reţeaua sanitară este în alertă
România nu a înregistrat, până în prezent, nicio suspiciune de infecţie respiratorie severă asociată cu noul coronavirus (nCoV), însă reţeaua sanitară este în alertă, conform recomandărilor OMS şi ECDC, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).
Urmărește
426 afișări
INSP: În România, nu avem suspiciuni de infecţii cu noul coronavirus. Reţeaua sanitară este în alertă (Imagine: Shutterstock)
Astfel, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă autorităţilor sanitare naţionale să rămână vigilente, conform recomandărilor făcute anterior, şi să implementeze măsurile de prevenţie şi control al infecţiei în spitale, spune dr. Odette Popovici, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile.
Potrivit medicului, în 8 mai, Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) a transmis mai multe recomandări statelor membre UE, pentru prevenirea îmbolnăvirilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
-
Un influencer pro-Trump a primit 100 de dolari de la un agent rus pentru a posta un videoclip fals cu fraude electorale
În acest context, personalul medical din EU ar trebui să fie vigilent în continuare, pentru identificarea rapidă a pacienţilor care necesită investigaţii de laborator. Prin urmare, pacienţii cu infecţii respiratorii acute severe care au călătorit în Peninsula Arabică şi ţările vecine în perioada de zece zile anterioară debutului bolii ar trebui investigaţi rapid, în conformitate cu recomandările ECDC şi cele naţionale.
Pe de altă parte, ECDC nu consideră necesară testarea de rutină a pacienţilor cu pneumonii sau alte manifestări respiratorii neexplicate, cu excepţia situaţiilor în care aceştia se încadrează în una dintre categoriile stabilite de regulamentele transmise de organizaţiile de sănătate internaţionale.
În plus, ECDC susţine recomandările OMS şi este de acord că nu sunt necesare restricţii de călătorie sau comerciale, în relaţie cu noul coronavirus. Totuşi, cetăţenii Uniunii Europene care călătoresc în Peninsula Arabică şi ţările vecine trebuie să fie informaţi şi să conştientizeze prezenţa noului coronavirus (nCoV) în această zonă geografică şi riscul scăzut de infecţie.
Arabia Saudită a notificat OMS, marţi, cu privire la două cazuri noi de infecţie cu nCoV, confirmate cu laboratorul. Primul caz este un bărbat de 45 de ani, cetăţean străin, personal medical, care a venit în contact cu un caz confirmat la 28 aprilie. Acesta a prezentat febră în 2 mai şi pneumonie bilaterală şase zile mai târziu, fiind în prezent stare critică. Al doilea caz, o femeie în vârstă de 43 ani, tot cetăţean străin şi tot cadru medical, a fost internată în 14 mai, cu pneumonie. Femeia a intrat în contact cu un pacient la care a fost confirmată boala, iar în prezent este în stare clinică stabilă.
"Este prima dată când o infecţie cu noul coronavirus este diagnosticată la personalul medical după contactul cu pacienţii", a dezvăluit OMS, într-un comunicat.
Investigaţia epidemiologică realizată de autorităţile de sănătate publică din Arabia Saudită este în desfăşurare.
Numărul total de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, confirmate până în prezent, este 40, dintre care 20 s-au soldat cu deces.
Cele mai multe cazuri - aproximativ 30, dintre care jumătate mortale - au fost înregistrate în Arabia Saudită. Celelalte au fost semnalate în Iordania, Qatar, Germania, Marea Britanie şi Franţa.
Citește pe alephnews.ro: FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegerile prezidențiale din SUA schimbă cursul lumii. Tot ce trebuie să știi despre procesul electoral
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe