Institutul Oncologic Fundeni vrea să introducă sistem de programare online sau automat pentru bonuri

Conducerea Institutului Oncologic Fundeni vrea să introducă un sistem electronic pentru programarea consultaţiilor din ambulator sau un sistem automat de eliberare a bonurilor de ordine, în condiţiile în care sunt peste 500 de pacienţi pe zi şi se formează cozi, mai ales în zilele de luni şi marţi.

Urmărește
392 afișări
Imaginea articolului Institutul Oncologic Fundeni vrea să introducă sistem de programare online sau automat pentru bonuri

Institutul Oncologic Fundeni vrea să introducă sistem de programare online sau automat pentru bonuri (Imagine: Shutterstock)

Managerul Institutului Oncologic Fundeni, Nicolae Dan Straja, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în anul anul 2014 la această unitate medicală au fost făcute 22.815 spitalizări în regim continuu şi 80.974 de internări în regim de spitalizare de zi. În acelaşi timp, au avut loc 6.590 de intervenţii chirurgicale.

El a mai spus că, în condiţiile în care numărul consultaţiilor este foarte mare, în medie 560 pe zi, şi se formează cozi, mai ales în zilele de luni şi marţi, se are în vedere introducerea unui sistem electronic pentru programarea consultaţiilor din ambulator, unde există 20 de cabinete medicale, de diferite specialităţi, care funcţionează între orele 8.00-15.00.

”Doresc să nu mai fie coadă, mai ales că luni şi marţi numărul de pacienţi este foarte mare, fiind cam 560 de consultaţii pe zi. De aceea, ne-am propus pe viitor introducerea unui sistem electronic pentru programarea consultaţiilor din ambulator. Mai mult, am putea folosi un sistem automat de eliberare de bonuri, astfel ca fiecare pacient, în funcţie de medicul la care vrea să ajungă, să primescă un bon de ordine", a afirmat managerul Institutului Oncologic Fundeni.

De asemenea, el a precizat că se are în vedere înfiinţarea unui compartiment de îngrijiri pentru bolnavii de cancer în stadii terminale.

Conform sursei citate, în prezent un medic de la Institutul Oncologic Fundeni deserveşte 12 paturi, iar unitatea ar mai avea nevoie de 21 de medici, astfel că, după aprobarea bugetului, probabil în luna mai, va fi organizat concurs pentru aceste posturi.

Managerul Institutului Oncologic Fundeni a mai spus că blocurile operatorii ale unităţii au fost dotate cu aparatură de anestezie şi chirurgie de ultimă generaţie şi beneficiază şi de un compartiment de sterilizare de înaltă performanţă, în timp ce domeniile şi tehnicile chirurgicale abordate s-au diversificat în ultimii şapte ani.

"Pot beneficia aici de tratament pacienţii care au nevoie de chirurgia neoplasmelor digestive, chirurgie endoscopică, chirurgie laparoscopică, dar şi reconstrucţie mamară în cazul pacientelor operate pentru neoplasm mamar. Partea hotelieră a institutului a fost renovată în proporţie de 80%, iar aparatura spitalului beneficiază de service permanent", a mai spus Straja.

Acesta a adăugat că o prioritate a unităţii medicale este şi încheierea unui parteneriat cu Ministerul Educaţiei pentru programul "Şcoala în spital", adresat copiilor bolnavi de cancer care necesită internare pe perioade îndelungate, institutul urmând să achiziţioneze, din fonduri norvegiene, un aparat RMN de care să beneficieze şi copiii sub anestezie generală, urmând să fie creat un compartiment ATI în serviciul de radioterapie şi explorări imagistice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici