Instrumentul ce ajută potenţialul uman de învăţare

  • Deşi, tradiţional, pentru a învăţa se recomandă un mediu liniştit, un nou studiu australian arată că „zgomotul” joacă un rol important în îmbunătăţirea abilităţii de învăţare şi memorare.
  • Dar nu orice tip de zgomot, ci cel neuronal, care amplifică sensibilitatea neuronilor şi ajută la crearea neuroplasticităţii, un procedeu indispensabil pentru creier.
Urmărește
1408 afișări
Imaginea articolului Instrumentul ce ajută potenţialul uman de învăţare
Un nou studiu publicat în jurnalul ştiinţific „Neuroscience and Biobehavioral Reviews” arată că stimularea transcranială prin zgomot (o tehnologie nouă) are efecte benefice asupra învăţării. Nu este vorba despre zgomot de facto, ci despre un curent slab ce este transmis în creier prin electrozi ataşaţi pe cap. Este o tehnică modernă şi neinvazivă, tRnS, ce ajută cortexul şi neuroplasticitatea.
 
Universitatea Edith Cowan (Australia) arată că tehnologia este utilă mai ales pentru persoanele care au dificultăţi de concentrare şi asimiliare a informaţiilor, dar şi pentru oamenii cu afecţiuni neurologice. 
 
Cercetătorii australieni spun că tehnica dă rezultate şi în cazul celor care au suferit un atac cerebral sau au rămas cu leziuni cerebrale. 
 
„Pentru a învăţa ceva nou, trebuie să aibă loc întâi schimbări în creier, prin neuroplasticitate”, spune unul dintre oamenii de ştiinţă, Dr. Onno van der Groen. 
 
Tehnologia tRnS este încă la început şi este accesibilă doar în cadrul unor studii, dar specialiştii australieni spun că lucrează intens pentru a crea echipamente ce pot fi trimise oamenilor acasă, iar ei să le folosească singuri. 
 
 
Totodată, alte studii arată că stimularea transcranială ajută şi la reducerea tinitusului, o problemă de sănătate des întâlnită. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici