Insulele de corali din Australia care marchează graniţele maritime ale ţării ar putea să dispară

Mai multe insule de corali care marchează graniţele maritime ale Australiei riscă să dispară, potrivit unui studiu. De vină sunt încălzirea şi creşterea nivelului apelor.

Urmărește
307 afișări
Imaginea articolului Insulele de corali din Australia care marchează graniţele maritime ale ţării ar putea să dispară

Insulele de corali din Australia care marchează graniţele maritime ale ţării ar putea să dispară

Autorii studiului au stabilit că dispariţia coralilor ar putea avea implicaţii asupra frontierelor maritime ale ţării, potrivit BBC.

Insulele extind jurisdicţia Australiei, peste un milion de kilometri pătraţi din teritoriul său fiind delimitaţi de prezenţa coralilor.

Studiul publicat în revista Science of the Total Environment a evaluat 56 de insule pe baza unor factori, inclusiv vulnerabilitatea la valurile de căldură şi la inundaţii.

Raportul a identificat trei insule de pe platoul de nord-vest al Australiei de Vest care au fost considerate ca fiind expuse unui „risc foarte ridicat".

Alte 11 insule din Marea Coralilor, în largul coastei Queensland, au fost clasificate ca fiind expuse unui risc ridicat. Niciuna dintre insule nu are risc zero.

Studiul a stabilit ce implicaţii are modificarea climei pentru comunităţile care trăiesc pe isnule. Au fost analizate şi implicaţiile geopolitice ale dispariţiei insulelor.

Marea Barieră de Corali a pierdut mai mult de jumătate din coralii săi din cauza schimbărilor climatice, inclusiv din cauza albirii în masă, un fenomen în care coralii aflaţi sub presiune elimină algele care le dau culorile distinctive.

Aproximativ 25% din speciile marine din lume depind de recifele de corali la un moment dat în ciclul lor de viaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici