- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Întârzieri ale trenurilor: Ce rute vor ajunge mai târziu şi care este cauza întârzierilor
Trenurile care fac legătura între Bucureşti şi Constanţa, Braşov, Timişoara au întârzieri între 20 şi 60 de minute, după ce au fost furate componente feroviare, în apropierea staţiilor Dor Mărunt, Săruleşti şi Băneasa, a anunţat luni Compania "CFR".
Întârzieri ale trenurilor: Ce rute vor ajunge mai târziu şi care este cauza întârzierilor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" SA transmis, luni dimineaţă, agenţiei MEDIAFAX, trenurile care circulă pe relaţiile Bucureşti - Constanţa (şi retur), Bucureşti - Braşov (şi retur) şi Bucureşti - Timişoara (şi retur) înregistrează întârzieri în grafic cuprinse între 20 şi 60 de minute, "din cauza acţiunilor de sustragere a unor componente din sistemul de dirijare a traficului, acţiuni săvârşite în acest weekend de persoane necunoscute".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Furturi de componente feroviare din apropierea staţiilor CF Dor Mărunt, Săruleşti, Băneasa şi pe relaţiile Grădinari - Vadu Lat şi Timişu de Jos - Dârste au fost anunţate reprezentanţilor Poliţiei Transport Feroviar, a precizat sursa citată.
"Echipele de intervenţie feroviare desfăşoară lucrări pentru înlocuirea componentelor feroviare sustrase în mod repetat de persoane necunoscute şi de remediere a defecţiunilor survenite la instalaţiile de dirijare a traficului, în urma savârşirii acestor acţiuni infracţionale. Lucrările de reparaţii la infrastructura feroviară şi de înlocuire a elementelor sustrase se vor desfăşura şi în perioada următoare, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă", se mai arată în comunicatul citat.
Potrivit OUG 31/2011, achiziţionarea materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie, fiind sancţionată cu amendă de la 20.000 de lei la 40.000 de lei. Pe lângă amendă, cei care achiziţionează astfel de materiale vor plăti şi tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză şi a manoperei aferente.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO