Întârzieri de 300 de minute în Gara de Nord, după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit luni peste fire/ Circulaţia trenurilor a fost reluată

Şase trenuri care ar trebui să ajungă în Gara de Nord au întârzieri de sute de minute, după ce, luni, mai mulţi copaci au căzut pe calea ferată între Predeal şi Timişu de Sus şi, în cădere, au rupt firele de înaltă tensiune. Cinci garnituri sunt oprite, marţi, pe traseu, în Braşov. Circulaţia feroviară a fost reluată cu locomotive Diesel, pe firul II, începând cu ora 10:44.

Urmărește
599 afișări
Imaginea articolului Întârzieri de 300 de minute în Gara de Nord, după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit luni peste fire/ Circulaţia trenurilor a fost reluată

Întârzieri de 300 de minute în Gara de Nord, după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit luni peste fire

Cea mai mare întârziere, de 300 de minute, este înregistrată la un tren de la Braşov, care trebuia să ajungă în Gara de Nord din Capitală la ora 7.49.

La ora transmiterii ştirii, cinci trenuri sunt oprite în Braşov pentru a permite intervenţia angajaţilor CFR, care repară firele de contact între Predeal şi Timişu de Sus, rupte de copaci căzuţi de pe versanţi.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA, personalul feroviar intervine la această oră pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii la linia de contact pe intervalul de staţii Predeal - Timişu de Sus, zonă afectată în a doua parte a zilei de luni de prăbuşirea arborilor de pe versanţi, care au rupt firul de contact şi cablul purtător pe întreaga distanţă.

Trenurile de călători care asigură legătura pe relaţia Bucureşti - Braşov staţionează în gările Timişu de Sus şi Braşov în intervalul orar necesar finalizării lucrărilor de intervenţie în zona Predeal – Timişu de Sus, care s-au desfăşurat şi în cursul nopţii.

”Această măsură este necesară pentru a permite accesul a 3 drezine pantograf care acţionează pentru restabilirea continuităţii firului de contact, a cablului purtător şi efectuarea reglajelor la catenară pe întreaga distanţăafectată de căderile de copaci, astfel încât traficul feroviar să se reia în condiţii normale, cu tracţiune electrică. La această oră, trenurile de călători IR 1644, R 3002, IR 1742, IR 1528 şi R 3004 staţionează în gările Timişu de sus şi Braşov, urmând a fi reînscrise în circulaţie după finalizarea intervenţiilor şi redeschiderea liniei în condiţii normale de trafic”, se arată în comunicat.

Circulaţia feroviară între Predeal şi Timişu de Sus, reluată pe un fir cu locomotive Diesel

Potrivit reprezentanílor CFR, circulaţia feroviară a fost reluată cu locomotive Diesel pe firul II, începând cu ora 10:44.

Marţi dimineaţă, cinci trenuri erau oprite în Braşov pentru a permite intervenţia angajaţilor CFR, care repară firele de contact între Predeal şi Timişu de Sus, rupte de copaci căzuţi de pe versanţi.

De asemenea, sase trenuri care ar trebui să ajungă în Gara de Nord aveau întârzieri de sute de minute.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informa că personalul feroviar intervine pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii la linia de contact pe intervalul de staţii Predeal - Timişu de Sus, zonă afectată în a doua parte a zilei de luni de prăbuşirea arborilor de pe versanţi, care au rupt firul de contact şi cablul purtător pe întreaga distanţă.

Trenurile de călători care asigură legătura pe relaţia Bucureşti - Braşov staţionează în gările Timişu de Sus şi Braşov în intervalul orar necesar finalizării lucrărilor de intervenţie în zona Predeal – Timişu de Sus, care s-au desfăşurat şi în cursul nopţii.

”Această măsură este necesară pentru a permite accesul a 3 drezine pantograf care acţionează pentru restabilirea continuităţii firului de contact, a cablului purtător şi efectuarea reglajelor la catenară pe întreaga distanţăafectată de căderile de copaci, astfel încât traficul feroviar să se reia în condiţii normale, cu tracţiune electrică. La această oră, trenurile de călători IR 1644, R 3002, IR 1742, IR 1528 şi R 3004 staţionează în gările Timişu de sus şi Braşov, urmând a fi reînscrise în circulaţie după finalizarea intervenţiilor şi redeschiderea liniei în condiţii normale de trafic”, se arăta în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici