IntegralEdu: 40.000 de tineri români studiază peste hotare. Marea Britanie, în topul preferinţelor

Zeci de instituţii internaţionale de învăţământ vor fi prezente pe 22 şi 23 septembrie, în Capitală, la târgul educaţional World Education Fair pentru a informa tinerii despre ofertele educaţională, anunţă reprezentanţii IntegralEdu, precizând că Marea Britanie rămâne în topul preferinţelor.

Urmărește
312 afișări
Imaginea articolului IntegralEdu: 40.000 de tineri români studiază peste hotare. Marea Britanie, în topul preferinţelor

IntegralEdu: 40.000 de tineri români studiază peste hotare. Marea Britanie, în topul preferinţelor

“La ediţia cu numărul 23 din acest weekend (n.r. - 22-23 septembrie) venin cu un model nou de organizare a târgurilor. Fiecare vizitator la târg va fi întâmpinat de către un consultant şi va fi dus la mesele cu oportunităţile care îl interesează. (...) Vom oferi gratuit tuturor vizitatorilor un ghid pus la zi cu toate informaţiile din sectorul educaţional, vorbim de Europa şi SUA. Consultanţii educaţionali au întocmit acest ghid ţinând cont de universităţile cu care colaborăm. Acesta informează despre toate oportunităţile oferite de şcoli: burse sau subvenţii. (...) Avem şi o tombolă pentru tinerii care vor veni la târg, iar premiul este participarea la o tabără din Marea Britanie”, a declarat Ana Maria Papp, organizator al târgului World Education Fair.

De asemenea, consultanţii educaţional susţin că în 2018 domeniile de studii devin tot mai nişate şi apar noi studii.

“În ediţia prezentă ne axăm pe nişarea nivelurilor de studii, a meseriilor şi domenii de studiu mai neobişnuite pentru piaţa educaţională din România. (...) În 2018 domeniile vin din ce în ce mai nişate şi mai specializate. Se dezvoltă foarte multe meserii noi legate de inteligenţa artificială. Apar domenii foarte nişate, care sună poate chiar ciudat. Vorbim despre studii de modă în domeniul genţilor şi accesoriilor, studiul producţiei de vin, producţia de filme de aventuri, operarea iahturilor şi cea mai cool specializare - tehnica în industria DJ. (...) Piaţa muncii la nivel internaţional suferă o dinamică extrem de rapidă. Se estimează că până în 2030 vor fi create peste 24 de milioane de noi locuri de muncă în sectorul energetic”, a mai explicat Ana Maria Papp.

Potrivit reprezentanţilor IntegralEdu, anual 6.000 de tineri români pleacă să studieze peste hotare, iar destinaţiile preferate sunt: Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveţia, Franţa şi SUA.

“Numărul celor care pleacă la studii în străinătate nu se schimbă. Chiar avem anumite creşteri. La nivel universitar, în fiecare an, din România pleacă peste 6.000 de tineri la studii în străinătate, dintre care peste 2.000 doar în Marea Britanie. Avem 20% creştere în fiecare an. Destinaţiile preferate rămân: Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Olanda, Franţa, Elveţia şi SUA. (...) În Marea Britanie nu sunt schimbări, practic numărul aplicaţiilor cresc, adică românii nu se tem de Brexit. (...) În total sunt 40.000 de studenţi români în străinătate. (...) În Marea Britanie, ca şi destinaţie de studiu, top cele mai plătite domenii după absolvire sunt: stomatologie - 35.000 de lire sterline pe an şi inginerie chimică - 32.000 de lire sterline pe an”, a mai adăugat Ana Maria Papp.

Totodată, consultanţii educaţionali susţin că majoritatea şcolilor internaţionale oferă burse de peste 50% din taxele anuale.

“Şcolile de top au început acum pregătirile pentru anul 2019-2020. Drept urmare, recomand tuturor familiilor care iau în considerare continuarea studiilor la şcolile de top din Marea Britanie să vină acum şi să-şi depună candidatura. (...) Partea financiară este un criteriu extrem de important, drept urmare sunt fericită să vă anunţ că o parte dintre şcolile prezente la eveniment oferă burse de până la 50% din taxele anuale. (...) Numărul celor care pleacă prin intermediul IntegralEdu la liceele de top din străinătate a crescut semnificativ. Anul acesta am avut o creştere de 30%, iar numărul celor cu care lucrăm în avans pentru anul următorul are o pantă foarte ascendentă”, a adăugat Teodora Răducanu, organizator al târgului World Education Fair.

Răducanu mai susţine că liceele de peste hotare oferă şansa tinerilor ca să studieze materiile care îi interesează în mod deosebit.

„La nivel liceal, un tânăr care vrea să studieze graphic design, în curricula britanică are libertatea să-şi aleagă doar patru materii de studiu: matematică, matematică avansată, fizică şi artă sau orice altă combinaţie relevantă pentru specializarea aleasă. Astfel, programul îi permite copilului să se perfecţioneze şi să se focuseze fară a-şi consuma energia pe materii ce nu prezintă interes pentru el”, a mai adăugat Teodora Răducanu.

Târgul World Education Fair va avea loc pe 22 şi 23 septembrie, în Capitală, pe 24 septembrie la Iaşi, pe 26 septembrie la Galaţi, iar pe 27 septembrie la Constanţa. În cadrul evenimentelor vor participa instituţii de învăţământ din Marea Britanie, Olanda, Austria, Danemarca, Elveţia, Spania, SUA şi Canada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici