- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (31.01.2014, 16:47)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Interlopul Fane Căpăţână, judecat pentru că s-a dat drept poliţist de la Antidrog
Interlopul Fane Căpăţână a fost trimis în judecată pentru de uzurparea de calităţi oficiale şi furt calificat, după ce s-a dat drept poliţist de la Brigada Antidrog şi a sustras 100 de euro din maşina unui şofer, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).
Urmărește
231 afișări
Interlopul Fane Căpăţână, judecat pentru că s-a dat drept poliţist de la Antidrog (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)
Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, este acuzat că la 12 octombrie 2013, în zona Autogării Filaret din Bucureşti, a mers la un autoturism şi i-a spus şoferului că este poliţist de la Antidrog şi că trebuie să-i controleze maşina. Pentru a fi şi mai convingător, interlopul a arătat o legitimaţie falsă, iar apoi, cu ocazia "controlului", a furat de la şofer 100 de euro şi cartea de identitate, potrivit PICCJ.
Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Sector 4.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Ciolacu, despre campania de pe TikTok a lui Georgescu: Sursa de finanţare este de urmărit
-
NATO adoptă rezoluţia prin care cere ca Ucraina să fie dotată cu rachete de croazieră
-
Mişcare seismică de la Budapesta: Viktor Orban vrea să crească salariului minim cu 40% în Ungaria
Anul acesta, la 9 ianuarie, acelaşi Fane Căpăţână a fost observat de o echipă de poliţişti în civil, în complexul comercial "Dragonul Roşu" în timp ce lua o sumă de bani de la un comerciant căruia, în prealabil, i-a arătat o legitimaţie de poliţist, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov.
În urma percheziţiei corporale, în buzunarele interlopului au fost găsite atât o legitimaţie falsă, similară celor folosite de poliţişti, cât şi 60 de lei luaţi de la victimă, pentru a nu o "controla".
Judiciariştii ilfoveni au stabilit că, folosindu-se de legitimaţia respectivă, Fane Căpăţână ar fi înşelat şi alţi comercianţi din complexul comercial respectiv, de la care ar fi încasat diferite sume de bani.
După flagrantul din complexul "Dragonul Roşu", Fane Căpăţână a fost arestat preventiv.
El fusese eliberat condiţionat, la 6 martie 2013, din Penitenciarul Bistriţa, unde ispăşea o pedeapsă de şapte ani pentru înşelăciune.
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistriţa, Laura Opriş, a declarat atunci corespondentului MEDIAFAX că Ştefan Dinu a fost eliberat condiţionat odată cu alţi 13 deţinuţi.
"El s-a aflat la noi din 4 decembrie 2012. Cât a stat la Bistriţa, Ştefan Dinu a dat dovadă de un comportament adecvat, s-a implicat în activităţi practice, dar şi culturale şi sociale. Nu ne-a creat niciun fel de probleme", a declarat Opriş.
Potrivit Laurei Opriş, Ştefan Dinu a fost arestat în septembrie 2009, fiind acuzat de înşelăciune.
În septembrie 2009, Judecătoria Topoloveni (Argeş) a decis arestarea lui Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, pentru înşelăciune şi fals de identitate, după ce, la sfâşitul lunii iunie a acelui an, la kilometrul 83 al Autostrăzii Bucureşti-Piteşti, a oprit în trafic o maşină în care se afla o familie de belgieni. Prezentând o legitimaţie de poliţist de la Serviciul Antidrog, el a făcut o percheziţie în maşina acestora, din care a sustras suma de 1.500 de euro.
Tot în septembrie 2009, Judecătoria Cornetu l-a arestat preventiv pe Ştefan Dinu, pentru înşelăciune şi falsificare de bani. Anchetatorii au percheziţionat, atunci, şi locuinţa unui presupus complice al lui Fane Căpăţână, Ion Gheorghe, zis Ramiro, din Capitală. În urma percheziţiilor, de la domiciliile celor doi au fost confiscate o legitimaţie falsă de poliţie, un girofar şi un baston reflectorizant, asemănătoare cu cele folosite de poliţie, precum şi 4.900 de euro.
În acest caz, ei erau suspectaţi că au înşelat mai multe persoane, oprind maşini în trafic şi arătând şoferilor o legitimaţie falsă de poliţie. Ei ar fi obţinut, astfel, peste 2.000 de lei. În plus, cei doi erau cercetaţi pentru plasare de bancnote false pe piaţă.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj. Suveranism. Stimati oamenii de afaceri, onorabili CEO, profesori de finanţe, analişti economici, experţi in macroeconomie, bancheri, avocaţi de M&A, lobbişti, ce părere aveţi voi despre suveranism?
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce vrea să desființeze Călin Georgescu, dacă ajunge președintele României: „Este umilitor pentru naţiunea română!”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1007. Pentagon: Nu există indicii că trupele nord-coreene se deplasează în Ucraina / Medvedev avertizează Occidentul că staţionarea de arme nucleare în Ucraina reprezintă un atac la adresa Rusiei
-
astăzi, 14:39
Preşedintele COP29 dă vina pe ţările bogate pentru acordul „imperfect” privind schimbările climatice