- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.09.2015, 13:03)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"International Health Forum 2015" - Bănicioiu: Anul viitor va creşte bugetul alocat pentru medicamente
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat marţi, la conferinţa "International Health Forum 2015", că anul viitor va creşte bugetul alocat pentru medicamente, precizarea fiind făcută după ce preşedintele APMGR, Dragoş Damian, a arătat că este nevoie de o majorare cu cel puţin 10 la sută.
Urmărește
128 afișări
Bănicioiu: Anul viitor va creşte bugetul alocat pentru medicamente (Imagine: Shutterstock)
Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Dragoş Damian, a declarat că taxa clawback trebuie să devină predictibilă pentru această industrie, amintind că producătorii de medicamente au fost în situaţia de a li se dubla costurile.
"Acesta este principalul lucru pe care ni-l dorim. În 2009 au spus că taxa clawback va fi o măsură temporară. (...) Susţinem ca această taxă să fie justă, adică producătorii de medicamente să plătească pentru veniturile pe care le fac, nu ca acum, şi cu adaosurile terţilor. Pentru noi, ca şi investitori în economia românească, este important să transmitem corporaţiilor că putem investi în continuare. Acestea sunt puntele pe care le-am dezbătut cu Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Agenţia Naţională a Medicamentului. Cel mai important lucru este că, pe lângă producători, şi statul român să investească bani în medicamente. S-au găsit bani pentru salariile medicilor, ar trebui să crească cel puţin cu 10 la suta bugetul alocat pentru medicamente", a spus Damian, la conferinţa organizată de APMGR, cu sprijinul Asociaţiei Europene a Medicamentelor Generice şi Biosimilare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a precizat că ar fi foarte uşor de rezolvat problema dacă bugetul s-ar face la o dezbatere, însă a confirmat că, pe lângă salariile medicilor, va creşte şi bugetul alocat medicamentelor.
"Din păcate, bugetul nu se face aşa uşor, dar pot să vă confirm creşterea de bani alocaţi nu doar pentru medici, unde era şi normal, pentru că dacă nu ne grăbeam nu aţi mai fi avut cu cine lucra. Al doilea pas va fi o creştere a bugetului alocat pentru medicamente, dar asta se întâmplă natural, prin reducerea de preţuri. (...) Va fi o creştere pe anul viitor", a spus Bănicioiu.
Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre o propunere privind cote pentru farmacii, arătând că nu i se pare foarte bună.
"Este o discuţie, nu este o decizie finalizată, dar lucrăm la această idee. Trebuie să discutăm şi cu distribuitorii. Trebuie ca aceste măsuri să nu impacteze pe accesul pacienţilor la medicaţie. Trebuie să analizăm să vedem dacă este posibilă în România. Facem comparaţie cu alte ţări, dar diferenţa este foarte mare între Produsul Intern Brut al României şi al altor ţări. Noi trebuie să ne direcţionăm eforturile spre ceea ce putem. Nu trebuie să creăm aşteptări false, mişcări fanteziste, iar aceste măsuri trebuie să creeze o piaţă sustenabilă din punct de vedere economic şi care să asigure predictibilitatea medicaţiei pentru pacient", a spus Bănicioiu.
Printre subiectele discutate la conferinţa "International Health Forum 2015", organizată de APMGR, sunt: reformarea sistemului de sănătate din România pe baza modelelor de succes, implementate în alte state UE; asigurarea unui acces mai larg la tratamente medicale pentru pacienţi prin elaborarea unor strategii sustenabile în domeniul sănătăţii; "Semestrul European" şi impactul recomandărilor pentru Romania asupra politicilor de sănătate şi inovaţie; industria medicamentelor generice: sector strategic pentru economia României.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe