Interpol: Traficul de persoane pentru fraude cibernetice, o infracţiune care se globalizează

Interpolul a transmis vineri că prima sa operaţiune care a vizat traficul de fiinţe umane alimentat de fraudele cibernetice a arătat că această industrie criminală se globalizează, depăşind originile sale din Asia, cu centre de înşelăciune care apar până în America Latină, potrivit Reuters.

Urmărește
168 afișări
Imaginea articolului Interpol: Traficul de persoane pentru fraude cibernetice, o infracţiune care se globalizează

Interpol: Traficul de persoane pentru fraude cibernetice, o infracţiune care se globalizează

Organismul mondial de coordonare a poliţiei a declarat că, în octombrie, forţele de ordine din peste 20 de ţări au efectuat inspecţii în sute de puncte fierbinţi ale traficului de persoane şi ale contrabandei, multe dintre acestea fiind cunoscute ca fiind folosite pentru a trafica victimele în vederea comiterii de fraude online „la scară industrială, în timp ce îndură abuzuri fizice abjecte”.

Operaţiunea coordonată, care a dus la sute de arestări, a demonstrat „extinderea amprentei geografice” a infracţiunii, a declarat agenţia, printre exemple numărându-se malaysieni atraşi în Peru prin promisiuni de muncă bine plătită şi cetăţeni ugandezi duşi în Dubai, apoi în Thailanda şi Myanmar, unde au fost închişi sub pază armată şi învăţaţi să fraudeze bănci.

Deşi cele mai multe cazuri se petrec încă în Asia de Sud-Est, Rosemary Nalubega, director adjunct pentru comunităţi vulnerabile în cadrul Interpol, a declarat într-un comunicat că „acest modus operandi se răspândeşte, victimele provenind de pe alte continente şi noi centre de înşelăciune apărând până în America Latină”.

Fenomenul a apărut în Asia de Sud-Est, unde, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, sute de mii de persoane au fost traficate de bande criminale şi forţate să lucreze în centre de escrocherie şi în alte operaţiuni online ilegale care au apărut în ultimii ani.

Centrele de înşelăciune, care se dezvoltă rapid, generează venituri de miliarde de dolari americani în fiecare an, a declarat ONU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici