Intervenţii în 98 de localităţi din 22 de judeţe în ultimele 24 de ore, din cauza furtunilor

Pompierii au intervenit în ultimele 24 de ore în 98 de localităţi din 22 de judeţe în urma furtunilor înregistrate, a atransmis miercuri Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

124 afișări
Imaginea articolului Intervenţii în 98 de localităţi din 22 de judeţe în ultimele 24 de ore, din cauza furtunilor

Intervenţii în 98 de localităţi din 22 de judeţe în ultimele 24 de ore, din cauza furtunilor

Conform sursei citate, fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 98 localităţi din 22 de judeţe (Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş şi în municipiul Bucureşti.

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 7 case, 24 curţi, 6 beciuri/subsoluri.

Totodată, echipajele au acţionat pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 20 imobile, precum şi pentru degajarea a 203 copaci şi 5 stâlpi de electricitate prăbuşiţi. În urma acestor evenimente, 54 de autoturisme au fost avariate.

Pentru alimentarea cu energie electrică a două cartiere din municipiul Sebeş (AB), un generator electric (410kWA) din cadrul ISU AB a furnizat energie electrică până la remedierea situaţiei.

Din cauza copacilor căzuţi pe carosabil, respectiv pe liniile feroviare, traficul a fost temporar blocat pe un drum naţional (DN 1/IF) şi pe două magistrale feroviare (CF 500 şi CF 400).

De asemenea, pentru preîntâmpinarea situaţiilor care să pună în pericol vieţi şi bunuri, la nivel naţional, au fost transmise şase mesaje de avertizare a populaţiei prin intermediul sistemului RO-ALERT, în şase judeţe.

Totodată, pentru furnizarea răspunsului optim la solicitările de sprijin, apărute în zonele vizate de vremea neprielnică, au fost activate Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prin operaţionalizarea Grupelor Operative a inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din 5 judeţe (AG, DJ, GR, TR şi SV).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici