Inundaţii în ţară: Gospodării şi locuinţe inundate, copaci doborâţi de vânt. SITUAŢIA pe judeţe - FOTO

Zeci de gospodării şi locuinţe au fost inundate în mai multe localităţi din ţară, în urma ploilor abundente din ultimele zile. În Buzău, mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, unul căzând peste un autoturism. Şase localităţi din judeţul Argeş au fost inundate în urma precipitaţiilor.

Urmărește
1707 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în ţară: Gospodării şi locuinţe inundate, copaci doborâţi de vânt. SITUAŢIA pe judeţe - FOTO

INUNDAŢII ÎN ŢARĂ: Situaţia pe judeţe (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Copaci doborâţi de vânt şi avarii în reţelele electrice, în Prahova şi Dâmboviţa

Vântul puternic a doborât mai mulţi copaci în judeţele Prahova şi Dâmboviţa şi a afectat reţeaua de alimentare cu energie electrică în mai multe localităţi dâmboviţene, echipele de intervenţie lucrând pentru remedierea avariilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mai multe zone din judeţele Prahova şi Dâmboviţa au fost afectate de vântul puternic, în ultimele 24 de ore echipele de intervenţie ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din cele două judeţe intervenind pentru înlăturarea unor copaci doborâţi de rafale.

În judeţul Prahova, mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, pe Drumul Naţional 1, în localitatea Româneşti, pe gardul unei gospodării, în localitatea Ţânţăreni, pe Drumul Naţional 1 A, în localitatea Cheia, dar şi pe Valea Prahovei, pe DN 1, în staţiunea Buşteni.

La Ploieşti, un pom dezrădăcinat a căzut peste acoperişul unei case, pe strada Semenicului, avariind atât coperişul imobilului, cât şi o parte din gard.

În judeţul Dâmboviţa, militarii ISU au intervenit pentru înlăturarea unui copac în oraşul Găeşti.

În niciunul dintre aceste cazuri nu au fost înregistrate victime.

De asemenea, vântul puternic a provocat avarii în reţeaua de electricitate în judeţul Dâmboviţa.

Potrivit unei informări date publicităţii de Prefectura Dâmboviţa, joi se înregistrează 84 de deranjamente colective care afectează sute de abonaţi din localităţile Conţeşti, Cornăţelu, Ulieşti, Văcăreşti, Ocniţa, Comişani, Vişina, Vârfuri, Valea Mare, Dragodana, Corbii Mari, Potlogi şi Răcari. Zeci de angajaţi ai companiei de electricitate de află pe teren şi lucrează pentru remedierea avariilor.

Timişoara: Subsolurile a trei spitale şi a zeci de imobile, inundate în urma ploilor

Subsolurile a trei spitale şi a zeci de imobile din Timişoara au fost inundate în urma ploilor din noaptea de miercuri spre joi, două viaducte şi un pasaj fiind impracticabile, iar sub pasajul respectiv două persoane au rămas blocate aproximativ jumătate de oră în maşinile în care se aflau.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Banat”, în noaptea de miercuri spre joi, pompierii au fost solicitaţi să întervină în 56 de cazuri, majoritatea cererilor fiind de evacuare a apei din subsoluri, în urma ploilor abundente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În cursul nopţii de 14 spre 15 mai a.c., în municipiul Timişoara, au fost înregistrate 56 de solicitări la care s-a intervenit punctual, în funcţie de natura urgenţei şi de disponibilitatea forţelor. Cele mai afectate zone au fost partea de nord şi de est a Timişoarei, precum şi zona centrului istoric, unde au fost înregistrate cele mai multe subsoluri inundate", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, viaductele Popa Şapcă şi Gheorghe Lazăr, precum şi pasajul Jiul au fost impracticabile, fiind blocată circulaţia rutieră timp de mai multe ore. Acestea sunt pasaje şi viaducte de trecere a maşinilor pe sub calea ferată, aflate în vecinătatea zonei centrale a municipiului.

Totodată, 14 drumuri au fost impracticabile, iar două persoane au rămas blocate în maşinile în care se aflau, în zonele inundate. Cele două persoane au rămas blocate în maşină sub pasajul Jiul, fiind ajutate de pompieri să iasă şi îşi să recupereze autoturismele din apă.

Totodată, subsolurile Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu”, Institutului de boli cardiovasculare şi Spitalului de Oncologe din Timişoara au fost inundate, conducerile acestor unităţi medicale cerând ajutorul pompierilor pentru evacuarea apei. Pompierii au intervenit cu câte un echipaj cu motopompe pentru evacuarea apei.

Din cauza numărului mare de solicitări, pompierii din Timişoara au cerut sprijin colegilor lor din Buziaş şi societăţii de apă şi canal din Timişoara, Aquatim, precum şi pompierilor voluntari.

În urma ploilor din noaptea de miercuri spre joi, nu s-au înregistrat victime, şi nici nu a fost necesară evacuarea din locuinţe a persoanelor.

Judeţul Timiş se află sub avertizare de cod galben de precipitaţii până joi, la ora 18.00.

Zeci de gospodării au fost inundate şi mai mulţi copaci a fost doborâţi de vânt, în judeţul Buzău

Zeci de gospodării şi locuinţe au fost inundate şi mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, unul căzând peste un autoturism, în urma ploilor abundente şi a vântului extrem de puternic înregistrat în judeţul Buzău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Marius Sârbescu, în timpul furtunii, patru copaci au fost doborâţi de vântul extrem de puternic, doi în municipiul Buzău, unul pe o stradă din Râmnicu Sărat şi unul în comuna Cătina.

La Buzău, un copac cu un trunchi de un metru grosime a fost scos din rădăcină de vijelie şi a căzut peste un autoturism parcat lângă borduri. Şoferul, un bărbat din Argeş, parcase autoturismul cu circa zece minute înainte de incident şi se afla la recepţia unui hotel din zonă unde intenţiona să înnopteze. Autoturismul, o Dacia Logan, a fost avariat în proporţie semnificativă, iar o altă maşină a suferit avarii minore, caroseria fiind zgâriată de crengile arborelui.

În urma ploilor abundente, zeci de gospodării au fost inundate, în judeţul Buzău.

În comuna Vipereşti, 11 gospodării, trei case şi opt curţi au fost inundate, în ajutorul oamenilor acţionând pompierii cu motopompe. Cinci persoane, între care doi copii, au fost evacuate din casa în care le-a intrat apa, oamenii riscând să se înece dacă nu plecau. Cei cinci au fost cazaţi la primăria din localitate.

În comuna Verneşti, în satul Cândeşti, 11 gospodării au fost inundate, apa intrând în zece curţi şi într-o casă unde totul este distrus. Apa măsoară jumătate de metru, iar pompierii încearcă de mai multe ore să scoată apa din locuinţă. Oamenii sunt speriaţi şi spun că toată agoniseala de-o viaţă le-a fost distrusă de viitura care le-a intrat în casă în noaptea de miercuri spre joi. Casa în care a intrat apa a fost distrusă în totalitate.

Localnicii susţin că au mai trăit o astfel de experienţă în anul 2005, când totul le-a fost distrus. Atunci au plecat în străinătate, au muncit şi şi-au refăcut casa din temelie, dar acum au ajuns în aceeaşi situaţie critică, având în vedere că nu au asigurare. Tot la Cândeşti, solariile oamenilor şi grădinile au fost distruse.

O altă localitate afectată este Pârscov, unde o curte este inundată, în timp ce la Beceni, în satul Izvorul Dulce, apa a intrat într-o gospodărie.

Potrivit lui Sârbescu, în urma ploilor abundente, două căi de comunicaţie au fost inundate: pe DN 2 E85, carosabil a fost inundat în trei puncte, la Crucea Comisoaiei, ieşire municipiul Râmnicu Sărat şi limita judeţului Buzău spre Vrancea.

De asemenea, pe DN 10, aluviuni scurse de pe versanţi au inundat şoseaua în dreptul localităţii Sătuc, carosabilul fiind inundat şi la Lunca Cislăului. Din cauza vântului puternic, aproape 3.000 de consumatori sunt nealimentaţi în Cătina, Chiojdu şi o parte din localnicii din Mărăcineni. Tot la Chiojdu, vijelia a rupt un stâlp din beton.

Şase localităţi din Argeş, inundate în urma precipitaţiilor abundente din ultimele ore

Şase localităţi din judeţul Argeş au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente din noaptea de miercuri spre joi, iar autorităţile din alte zece localităţi situate în aval de râurile Vedea şi Teleorman sunt în alertă, joi, în condiţiile în care aceste cursuri de apă înregistrează cote ridicate.

În urma ploilor torenţiale din noaptea de miercuri spre joi, s-au produs inundaţii în localităţile Curtea de Argeş, Cotmeana, Băiculeşti, Ciofrângeni, Uda şi Vedea, informează un comunicat dat publicităţii de Prefectura Argeş, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, drumul naţional 7 C a fost închis, în dreptul comunei Ciofrângeni, în punctul "Piatra”, din cauza distrugerilor produse covorului asfaltic, autorităţile recomandând ca rută ocolitoare de la kilometrul 56 al drumului către Burluşi şi Râmnicu Vâlcea. Acest tronson este deschis în prezent doar riveranilor, iar circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată pe DN 7 C.

De asemenea, drumul naţional 73 C, care face legătura între Curtea de Argeş şi Râmnicu Vâlcea, a fost închis în urma unei alunecări de teren, produsă la kilometrul 60, in zona localităţii Piatra, fiind blocat tronsonul Tigveni - Blidari, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Zona a fost semnalizată, circulaţia fiind deviată pe DJ 678A, Tigveni - Deduleşti. În urma alunecărilor de teren din acea zonă au fost dislocaţi patru stâlpi din beton care susţineau reţeaua de alimentare cu energie electrică.

Joi dimineaţă, aproximativ o mie de consumatori din localităţile Ciofrângeni, Drăganu, Cotmeana, Răteşti şi Băiculeşti nu sunt alimentaţi cu energie electrică. Alte aproximativ 3.000 de familii, care nu au avut electricitate în urma avariilor produse în noaptea de miercuri spre joi, au început să fie alimentaţi cu energie electrică, după echipele de intervenţie au reuşit să remedieze avariile produse pe reţea.

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Argeş, autorităţile din zece localităţi situate în avalul râurilor Vedea şi Teleorman au fost înştiinţate şi li s-a recomandat să ia măsuri de prevenire şi de intervenţie rapidă în caz de necesitate, întrucât aceste cursuri de apă înregistrează cote ridicate. Localităţile unde s-ar putea produce revărsări ale apelor sunt: Costeşti, Buzoieşti, Ungheni, Izvoru, Popeşti, Recea, Morăreşti, Uda, Cuca şi Ciomăgeşti.

În urma inundaţiilor produse în ultimele ore în judeţul Argeş nu au fost locuinţe sau localităţi izolate, şi nici persoane evacuate.

La solicitarea Instituţiei Prefectului, Consiliul Judeţean Argeş a alocat suma de 20.000 lei pentru asigurarea de  hrană şi apă pentru populaţia afectată de inundaţii, precizează comunicatul Prefecturii Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici